Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ωραιόκαστρο: Αστυνομία έξω από το σχολείο. Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο δήμαρχος (Βίντεο)



Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα ούτως ώστε να μην επαναληφθούν επεισόδια, όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν χθες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

Ο κ. Παντής, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" τόνισε: "Ο υπουργός Παιδείας, ο κ. Γαβρόγλου συζήτησε με τον (αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη) κ. Τόσκα και ζητήσαμε να παρέμβει απόλυτα η αστυνομία για να διαφυλαχτεί η τάξη στην περιοχή, θέλουμε σε απόσταση εκατό μέτρων από το σχολείο να μην υπάρχει κανένας που δεν έχει σχέση με το σχολείο είτε είναι αυτοί οι επτά δέκα ακραίων φασιστικών αντιλήψεων, είτε είναι κάποιοι άλλοι", ανέφερε χαρακτηριστικά. Τα χθεσινά επεισόδια, όπως και τα επεισόδια της προηγούμενης Παρασκευής είναι κάτι "που δεν μπορούμε να δεχθούμε".

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης δήλωσε πως θα ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα, ώστε να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. Πολλά παιδιά σήμερα και χθες δεν πήγαν σχολείο, καθώς οι γονείς φοβούνται από τα επεισόδια και τις εντάσεις. Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, θα πάρει άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες έξω από το σχολείο, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα. «Θα καλέσουμε εισαγγελέα να παρέμβει. Ο δικηγόρος του δήμου είναι ήδη στα δικαστήρια» δήλωσε στο ''Ράδιο Θεσσαλονίκη'' και συνέχισε: «Ντροπιάζουν το Ωραιόκαστρο αυτοί οι άνθρωποι» είπε ο δήμαρχος, θέλοντας να τονίσει πως η «Πατριωτική Ένωση» είναι μια μικρή ομάδα ατόμων που αντιδρά αλλά στο σύνολο το Ωραιόκαστρο καταδικάζει τις κινήσεις αυτές.

Tην ίδια ώρα, ο Σύλλογος Γονέών και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του Υπουργείου για την απόφαση να λειτουργήσει το σχολείο ως χώρος παρακολούθησης μαθημάτων για προσφυγόπουλα.

Δήμος Ωραιοκάστρου: Δεν μας εκφράζουν αυτοί που κάνουν επεισόδια

Ψήφισμα αναφορικά με τα θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν χθες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο, καταδικάζοντας "κάθε μορφή βίας και κάθε εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από όπου και αν προέρχεται, ειδικά δε όταν αυτή στρέφεται κατά μικρών παιδιών".

Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου προστίθεται πως "τα γεγονότα αυτά, στα οποία δόθηκε μεγάλη έκταση από τα ΜΜΕ, είναι βέβαιο ότι δεν εκφράζουν και δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο των δημοτών μας, τη δημοτική μας αρχή, δεν εκφράζουν γενικά το Ωραιόκαστρο ως τόπο, ο οποίος στην πολύχρονη ιστορία του υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας τόπος ανθρώπινος και φιλόξενος".

Τη Δευτέρα, επικράτησε ξανά ένταση έξω από το 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου, μεταξύ των μελών της "Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου" που αντιδρούν στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο και ομάδας αντιεξουσιαστών που επίσης έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.