Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Συγκλονίζουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση μετά την εξέταση της σορού της άτυχης Μαρίας Ιατρού!



Τα ευρήματα του ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση μετά την εξέταση της σορού της 36χρονης Μαρίας Ιατρού, είναι πέρα ως πέρα συγκλονιστικά!

Έκανε λόγο για τόσο κακή κατάσταση των πνευμόνων που δεν μπορούν να βοηθήσουν στο πόρισμα αλλά και για προχωρημένη σήψη στη σορό και αλλοίωση των οργάνων.

 

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Γκότσης, «θα μπορούσαμε για την ώρα να πιθανολογήσουμε ως αιτία θανάτου τον πνιγμό, αλλά δυστυχώς στην κατάσταση που είναι οι πνεύμονες, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω». Ελπίζω, συνέχισε ότι «θα μας δώσει απαντήσεις η ιστολογική εξέταση», ενώ όπως προσέθεσε, «θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις, που άλλωστε πάντα κάνουμε».

Επίσης, ο Ανδρέας Γκότσης ανέφερε ότι «η σορός της 36χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη και όλα τα όργανα έχουν σχεδόν αλλοιωθεί».

Όσον αφορά τον χρόνο θανάτου, τον προσδιορίζει «πριν από περίπου 10 με 15 ημέρες, δηλαδή συμβατό με το διάστημα που εξαφανίστηκε».

Ακόμη, ανέφερε ότι «δεν διαπίστωσα εμφανείς κακώσεις, ούτε κάποιο κάταγμα που να μπορεί να φανεί τόσες ημέρες μετά». Το μόνο που φέρει, συμπλήρωσε, «είναι ένα θλαστικό τραύμα στην μετωπιαία χώρα, που δεν λέει κάτι».

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας, για να διαπιστωθεί πώς ακριβώς το αυτοκίνητο της 36χρονης βγήκε από τον δρόμο και κατέληξε στην θάλασσα.


Νωρίτερα

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εξαφάνιση της μητέρας των τεσσάρων παιδιών που εξαφανίστηκε από τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο Αμβρακικός κόλπος έξω από την Αμφιλοχία,  έκρυβε το μακάβριο μυστικό της άτυχης Μαρίας Ιατρού.

 

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο κλιμάκιο της τροχαίας και του Λιμενικού Αμφιλοχίας. Δύτης εντόπισε σε βάθος τεσσάρων μέτρων, το ασημί Volkswagen και μέσα τη σορό της άτυχης 36χρονης δεμένη με τη ζώνη ασφαλείας.
 
Το αυτοκίνητο βρέθηκε με σπασμένο παρμπρίζ και χτυπημένη την οροφή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις  πρέπει να έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα,  να ξέφυγε από το δρόμο και να έπεσε στη θάλασσα.
 
 
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες,  γερανός ανέσυρε από το βυθό το ασημί αυτοκίνητο.
 
Η σορός της άτυχης γυναίκας,  αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, όπου ιατροδικαστής θα διενεργήσει τη νεκροψία - νεκροτομή. Θα ακολουθήσει έρευνα από ειδικούς για  τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
 
Τραγικές φιγούρες ο σύζυγος  και η μητέρας της Μαρίας, που το προηγούμενο βράδυ την αναζητούσαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.  Στο άκουσμα της μακάβριας είδησης ο σύζυγος της  Μαρίας, που για δεκατρείς μέρες όργωνε τους δρόμους από την Πάτρα ώς τα Γιάννενα για να την βρει, κατέρρευσε.

Σημαντική ήταν η συμβολή ενός μοτοσικλετιστή για τον εντοπισμός της, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο για να επισκευάσει ακινητοποιημένο όχημα και έπεσε πάνω στην πινακίδα που είχε αποκολληθεί από το μοιραίο Golf το οποίο στη συνέχεια κατέληξε στη θάλασσα. Την πινακίδα παρέδωσε στην Τροχαία Αμφιλοχίας όπου με την άμεση κινητοποίηση και του Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχία εντόπισαν την 36χρονη μέσα στο όχημα στο βυθό του Αμβρακικού.

Η κλινική εικόνα του πτώματος αλλά και τα όστρακα που είχαν ήδη προσκολληθεί στο αυτοκίνητο, μαρτυρούν πως η Μαρία βρισκόταν στο νερό αρκετές μέρες, πιθανόν από τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (συνθήκες βροχής).
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου αρκετός κόσμος βρέθηκε στο εκκλησάκι λόγο της εορτής του Αγίου Γεωργίου , κανείς όμως δεν πήγε στο πίσω μέρος που θα τον οδηγούσε στον υγρό τάφο της Μαρίας.

Η 36χρονη Μαρία Ιατρού είναι ένα ακόμη θύμα που προστίθεται στον κατάλογο των ατόμων που είτε βρήκαν τραγικό θάνατο ή αναζητούνταν και βρέθηκαν μετά από μέρες στο βυθό του Αμβρακικού και όλα αυτά λόγω οδικού δικτύου Αμφιλοχίας – Λευκάδας που είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Οι προστατευτικές μπάρες που θα έσωζαν ζωές ή τουλάχιστον στη χειρότερη περίπτωση οι συγγενείς θα εύρισκαν του ανθρώπους τους, απουσιάζουν ακόμη και από τα σημεία «παγίδες».

troxaio_amfilochia (1)troxaio_amfilochia (2)troxaio_amfilochia (3)troxaio_amfilochia (4)troxaio_amfilochia (5)troxaio_amfilochia (6)troxaio_amfilochia (7)

dav

dav

dav

dav

troxaio_amfilochia (10)

dav

dav

dav