Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κοζάνη: Αναβιώνει η δολοφονία της Ανθής. Η επιμέλεια των παιδιών της



Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης βρέθηκαν το πρωί, η δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Ανθής Λινάρδου καθώς και ο δικηγόρος του συζύγου της, που την σκότωσε και την έθαψε σε χωράφι στο Βελβεντό Κοζάνης.

Στο Πρωτοδικείο, έδωσαν το παρών ο πατέρας και η αδερφή του Τάσου Τσιουχάρα, σχετικά με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την επιμέλεια των τριών παιδιών της άτυχης Ανθής. Οι γονείς της Ανθής Λινάρδου, δεν παραβρέθηκαν στα δικαστήρια Κοζάνης.

Οι δύο πλευρές ζήτησαν και πήραν αναβολή και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 16 Μαρτίου 2016. Ο πατέρας του κατηγορούμενου, ο οποίος είναι αρκετά συνεργάσιμος με τη δικηγόρο της Ανθής Λινάρδου, δήλωσε ντροπή για την πράξη του γιου του. Ο ίδιος τόνισε πως ο γιος του έχει μετανοιώσει για την πράξη του και ρωτάει συνέχεια για τα παιδιά του.
Η κατάθεση του δράστη για τη δολοφονία της Ανθής

''Γύρω στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου, αφού έβαλα τα παιδιά για ύπνο, τη ρώτησα αν ήθελε να φάει κρέπα και αφού μου απάντησε θετικά προσφέρθηκα να πάω να της αγοράσω. Αφού την έφαγε, πήγα στην κρεβατοκάμαρα όπου καθόταν μόνη της και γύρω στις 22.00 έκατσα μαζί της για να μιλήσουμε. Η συζήτηση αφορούσε την απόφαση της Ανθής να χωρίσουμε και να πάρει μαζί της τα παιδιά. Αυτή την απόφαση την είχε πάρει εδώ και μήνες και μου την είχε ανακοινώσει σε προγενέστερο χρόνο''.

''Κάποια στιγμή η Ανθή μου ανέφερε ότι δεν περνούσε καλά στο χωριό και ότι ένας από τους λόγους ήταν η κακή σχέση με τη μητέρα μου. Της έλεγα ότι η μητέρα μου δεν ενοχλεί και δεν έρχεται απρόσκλητη στο σπίτι και αυτή απαντούσε ότι της έκανε πόλεμο νεύρων. Κάποια στιγμή μου είπε ''άντε γαμ... εσύ και η μάνα σου''. Βγήκα εκτός εαυτού και την έπιασα από το λαιμό. Αυτή άρχισε να φωνάζει και με γρατζούνισε στο πρόσωπο. Στην προσπάθειά μου να την κάνω να σωπάσει της έκλεισα το στόμα, ενώ ταυτόχρονα έσφιγγα το λαιμό και την χτυπούσα με μπουνιές στο πρόσωπο. Κατά τη διάρκεια της πάλης μάτωσε η μύτη της και λερώθηκαν τα σεντόνια''