Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κατέληξε τραυματίας από την πυρκαγιά στην Αγιάσο της Λέσβου



Σε τραγωδία εξελίχθηκε η φωτιά που ξέσπασε στις 24 Ιανουαρίου στο ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου Λέσβου, όταν είχαν τραυματισθεί δυο τρόφιμοι.

Όπως αποκάλυψε η ημερήσια εφημερίδα της Μυτιλήνης «Νέα της Λέσβου», με σημερινό δημοσίευμά της, το περασμένο Σάββατο, το βράδυ, κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας ο ένας από τους δυο νοσηλευόμενους τραυματίες, ενώ παραμένει νοσηλευόμενος ο δεύτερος, που ήδη έχει υποστεί ακρωτηριασμούς και στα δυο του πόδια.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά τον τραυματισμό τους και οι δυο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου είχαν ακρωτηριασθεί προκειμένου να παραμείνουν στη ζωή. Πριν από περίπου δυο εβδομάδες κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στην Αθήνα, όταν η υγεία τους επιδεινώθηκε.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα της Μυτιλήνης, ο 62χρονος ήταν επί χρόνια καθηλωμένος στο κρεβάτι λόγω της πάθησής του. Όπως είχε διαπιστώσει τότε η Πυροσβεστική, η φωτιά είχε ξεκινήσει από βραχυκύκλωμα στο φωτιστικό, ακριβώς πάνω από το κρεβάτι του άτυχου 62χρονου, που τελικά κατέληξε.

Ο 52χρονος, που νοσηλεύεται και αυτός, έσπευσε να τον βοηθήσει και τυλίχθηκε και εκείνος στις φλόγες. Οι πληροφορίες αρχικά ανέφεραν ότι οι δυο τους βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο. Άλλοι όμως αναφέρουν σήμερα, ότι βρισκόταν στον διάδρομο και έσπευσε να βοηθήσει όταν άκουσε τις κραυγές του άτυχου 62χρονου.

Η φωτιά στο ίδρυμα «Θεομήτωρ» είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας και τότε κλήθηκαν για καταθέσεις, με την διαδικασία του αυτοφώρου, ο πρόεδρος του ιδρύματος, Προκόπης Μαϊστρέλλης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής και εργαζόμενοι. Λίγες ημέρες μετά, ο κ. Μαϊστρέλλης, ο οποίος μετρούσε μόλις τρεις μήνες στη θέση του προέδρου, υπέβαλλε την παραίτησή του στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας όπου υπάγεται το ίδρυμα. Η παραίτηση αυτή, που υποβλήθηκε για δεύτερη φορά πριν λίγες μέρες, δεν έχει γίνει ακόμα δεκτή.