Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ηλικιωμένη έγινε στόχος των απατεώνων με τα τροχαία για δεύτερη φορά!



Απτόητοι συνεχίζουν τις απόπειρες τηλεφωνικής απάτης σε περιοχές του Λασιθίου οι σπείρες που εξαπατούν ηλικιωμένους με πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν τροχαίο δυστύχημα. 

Έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να προσπαθήσουν εξαπατήσουν την ίδια γυναίκα δυο φορές μέσα σε λίγες ημέρες!

Η 87χρονη που κατοικεί στον Κουτσουρά της Ιεράπετρας είχε χάσει τις αισθήσεις της την πρώτη φορά που της τηλεφώνησαν οι απατεώνες λέγοντάς της ότι τάχα ο σύζυγός της σκότωσε ένα παιδί με το αυτοκίνητό του! Έτσι, οι δράστες δεν κατάφεραν να της ζητήσουν χρήματα! Όταν συνήλθε, επικοινώνησε με τον άντρα της και κατάλαβε ότι προσπάθησαν να την εξαπατήσουν.

Επομένως, όταν δέχθηκε νέο τηλεφώνημα το πρωί του Σαββάτου ήταν προετοιμασμένη, όχι όμως αρκετά ψύχραιμη για να παγιδεύσει τους δράστες που αυτή τη φορά της είπαν ότι ο γιος της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο! Αντί να προσποιηθεί ότι συμφωνεί να πληρώσει για να αποφύγει τη φυλακή το παιδί της και να ειδοποιήσει την Αστυνομία, έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο! Κάλεσε, όμως, το γιο της για να σιγουρευτεί ότι της έλεγαν ψέματα.

Πολλά περιστατικά απόπειρας απάτης έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες σε όλο το νομό Λασιθίου και σε δύο περιπτώσεις η σπείρα κατάφερε να αποσπάσει από ηλικιωμένους που «τσίμπησαν» το δόλωμα 3.000 και 7.000 ευρώ.