Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φόβοι για πλημμύρες από τα χιόνια που λιώνουν σε Αλόννησο και Σκόπελο



Βρέχει στις Σποράδες από χθες το βράδυ και σταδιακά λιώνουν οι τεράστιοι όγκοι χιονιού που εξακολουθούν να καλύπτουν την Αλόννησο και την Σκόπελο.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης τόνισε ότι όλος ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα για τον φόβο πλημμυρών, αλλά έσπευσαν τα συνεργεία για να διατηρήσουν ανοιχτά τα φρεάτια που είχαν καλυφθεί από τα χιόνια.

Παράλληλα, συνεργεία εξακολουθούν να καθαρίζουν τους δρόμους από τα εκατοντάδες σπασμένα δένδρα και να αποκαταστήσουν την οδική πρόσβαση προς τον Άγιο Δημήτριο και το Καλαμάκι, αφού παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα σχολεία στην Αλόννησο.

Από τη νύχτα χιονίζει από τη νύχτα στα ορεινά του Πηλίου με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες στα αυτοκίνητα που κινούνται μεταξύ Πορταριάς και Χανίων, στον οδικό άξονα Βόλου-Ζαγοράς.

Εκχιονιστικά μηχανήματα λειτουργούν συνεχώς και έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τους δρόμους ανοιχτούς σε όλη την Μαγνησία, καθώς χιονίζει και στην Ανάβρα Αλμυρού, τα Κανάλια και το Κεραμίδι.