Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ειδική αγωγή



Επιστολή σε Μητσοτάκη, Κεραμέως: Στις 11 Σεπτέμβρη τα σχολεία δεν άνοιξαν για όλα τα παιδιά

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τις ελλείψεις στην Παράλληλη Στήριξη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΑμΕΑ μαθητές εντός του Γενικού Σχολείου, αποστέλλει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες «Η Αγία Σκέπη».



Τα κριτήρια για τις 11.000 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

Αλλαγές έρχονται στη διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών στην ειδική αγωγή μετά την υπουργική απόφαση που εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο.



Εκδόθηκε η απόφαση για πρόσληψη αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση που αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή, μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης και βελτιώσεις, στις οποίες προέβη το υπουργείο Παιδείας.



"Στον αέρα" τα παιδιά που χρήζουν ειδικής αγωγής - Ο ΕΟΠΥΥ αφήνει ακάλυπτους τους γονείς!

Την άμεση απόσυρση του κειμένου της διαβούλευσης για τη σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ζητούν οι επαγγελματίες ειδικής αγωγής υποστηρίζοντας ότι , «η προτεινόμενη (και στην ουσία επιβαλλόμενη) σύμβαση θα οδηγήσει στην ανεργία τους επιστήμονες του κλάδου, σε αδυναμία αποπληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών και των υποχρεώσεων τους στην εφορία».