Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

εφραίμ



Σταθερή με βελτίωση η υγεία του Γέροντα Εφραίμ

Σταθερή με σημάδια βελτίωσης είναι σήμερα Σάββατο 19 Ιουνίου η κατάσταση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του.

Μετά την σοβαρή επιδείνωση της υγείας του τις προηγούμενες μέρες, ο Γέροντας Εφραίμ κατάφερε να ξεπεράσει προς το παρόν τον άμεσο κίνδυνο, αφού τα τρία κρίσιμα 24ωρα που πέρασαν δεν υπέστη άλλες επιπλοκές.



Σταθερή χωρίς επιδείνωση η υγεία του Γέροντα Εφραίμ

Τρίτο εικοσιτετράωρο μετά την απότομη επιδείνωση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ και η κατάστασή του, σήμερα κρίνεται από τους γιατρούς σταθερή αλλά ακόμη κρίσιμη.
Ο ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου παραμένει διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού διανύοντας και αυτό το κρίσιμο 24ωρο χωρίς επιδείνωση.



Πως να ωφελούμαστε πνευματικά από τις λύπες της ζωής

Ο Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης συνομιλώντας με προσκηνυτές αναφέρεται στις λύπες της ζωής και εξηγεί πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν στο να καθαρίσουνε από τις αμαρτίες μας...



Το κάλλος της Ορθόδοξης οικογένειας

Ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου με θέμα: «Το κάλλος της Ορθόδοξης οικογένειας» σε εκδήλωση της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018.



«Η καρδιά σαν μηχανή θα δουλεύη την ευχή και ο νούς σαν ένας απλός θεατής θα παρακολουθή τα λόγια της ευχής»

Λόγοι περί νοεράς προσευχής του Γέροντος Εφραίμ Προηγούμενου Ι.Μ. Φιλοθέου



Οι θλίψεις γεννούν την ταπείνωση

Εις τι θα μας ωφελήσει εμάς αν μάθουμε ότι η φωνή ήταν του Πατρός ή ο Θεός μιλείδι᾿ αγγέλου για το ῾να και τ᾿ άλλο.
Εις τι θα μας ωφελήσει εις τον δρόμο της σωτηρίας μας, αν γνωρίζουμε αυτό; Εσύ μιλάς θεολογικά. Τι θα μας ωφελήσει; Τίποτε.