Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

"Μπλόκο" λόγω... εκλογών στα αποτελέσματα των πανελλαδικών;



Στα θρανία αμέσως μετά τις κάλπες θα καθίσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, με τον υφυπουργό Παιδείας να δηλώνει πως θα γίνουν προσπάθειες ώστε οι εκλογές να μην γίνουν αιτία καθυστερήσεων στην ανακοίνωση των βαθμολογιών και των βάσεων.

Οι φετινές εξετάσεις θα αρχίσουν την Τετάρτη, 28 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν από το Σάββατο, 21 Ιουνίου.

«Θα γίνει προσπάθεια ώστε οι διαδικασίες βαθμολόγησης των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Επομένως, η ανακοίνωση των βαθμολογιών και των βάσεων δεν θα καθυστερήσουν», ανέφερε σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ερωτηθείς για το αν η καθυστέρηση στην έναρξη των εξετάσεων θα έχει συνέπειες στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, στα μέσα Ιουνίου οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν έως τις αρχές Ιουλίου.