Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Πελεγρίνης: Στην Αθήνα τον βγάζουν σε αργία, στο Παρίσι ανεβαίνει στο σανίδι



Αποφασισμένος να κάνει πράξη το τελεσίγραφό του είναι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος που παραπέμπει τη Δευτέρα στο πειθαρχικό τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεοδόση Πελεγρίνη θέτοντάς τον σε αργία.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας παραπέμπεται σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης καθηκόντων, γράφει Το Έθνος της Κυριακής.

Ειναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρύτανης τίθεται εκτός καθηκόντων.

Η κίνηση Αρβανιτόπουλου γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου.

 Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης τίθεται σε αργία.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο και μετά από δυόμιση μήνες να ανοίξει το πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Μονόλογος στο Παρίσι

Και ενώ το υπουργείο Παιδείας βλέπει ως μοναδική λύση για να λειτουργήσει ξανά το Καποδιστριακό την παύση του πρύτανη, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης βρίσκεται στο Παρίσι, όπου την Κυριακή σε θέατρο της πόλης ανεβάζει δικό του μονόλογο για τη ζωή του Ιουλιανού.

Όπως γράφει Το Έθνος για το έργο Ιουλιανός, ένας παλαίμαχος ηθοποιός κάνει πρόβα στο διαμέρισμά του. Υποδύεται το δάσκαλο του νεαρού αυτοκράτορα Ιουλιανού, έναν ευνούχο μέλος της βασιλικής αυλής.

Ο Ιουλιανός, θανάσιμα λαβωμένος στη μάχη εναντίον των Πρώσων, βρίσκεται ξαπλωμένος στη σκηνή του κι ο δάσκαλός του, την ύστατη ώρα της ζωής του αυτοκράτορα, θέλει να εκφράσει το παράπονό του.

Απευθυνόμενος στον αυτοκράτορα, ο ευνούχος αφηγείται στιγμές από τη ζωή του Ιουλιανού που τους ένωσαν.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την ηθοποιία και μάλιστα έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερα από 18 έργα, έχοντας αποσπάσει θετικότατες κριτικές.