Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ελλάδα



Γεραπετρίτης: Η ΕΕ να αναλάβει κεντρική πρωτοβουλία για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή

«Η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς με τις χώρες του Κόλπου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Κουβέιτ, με την οποία ολοκληρώνεται ένας κύκλος επισκέψεων στις χώρες του Κόλπου.



Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση στην Αθήνα για τα ΜΟΕ, λένε πήγες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Στη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που έγινε στην Αθήνα αναφέρθηκαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνάντησης, πηγές του υπουργείου σημείωσαν τα εξής:



Κασσελάκης από Κάλυμνο: «Η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους νησιώτες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνομιλώντας με πολίτες στην Κάλυμνο, τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους νησιώτες».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «τα νησιά δεν μπορεί να αποτελούν τόπο επίσκεψης για τα πολιτικά πρόσωπα μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια».



Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 8 ετών σε Ιρακινό που λήστεψε δύο ανήλικους επειδή αρνήθηκαν να αγοράσουν ναρκωτικά

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών σε έναν Ιρακινό που, μαζί με συνεργό του, λήστεψαν δύο 14χρονους που κάθονταν σε πάρκο απέναντι από την Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. 



Ημαθία: Νεκρός 36χρονος οδηγός που βγήκε εκτός πορείας και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι

Τη ζωή του με τραγικό τρόπο έχασε ένας 36χρονος στο Νησί Ημαθίας, όταν, ενώ οδηγούσε το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, βγήκε εκτός πορείας και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 2 τα ξημερώματα και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που ανέσυρε τον 36χρονο χωρίς τις αισθήσεις του.



Αυγενάκης: «Τριπλή νίκη» η έγκριση αναθεώρησης της ΚΑΠ από το ευρωκοινοβούλιο

Για «τριπλή νίκη» έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης αναφορικά με τη χθεσινή έγκριση αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) από το Ευρωκοινοβούλιο.