Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ελλάδα



Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: Γιατί ανεβαίνει η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Πεθαίνει ο κλάδος των βενζινοπωλών στη βόρεια Ελλάδα γιατί εκεί οι Έλληνες φεύγουν και περνάνε απέναντι σε Βουλγαρία και Τουρκία για να αγοράσουν φθηνή βενζίνη, γιατί σε αυτές τις χώρες είναι μικρός ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, είπε στο ΕΡΤNEWS η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα.



Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας - Θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ.



Μόλις 16.515 ομογενείς θα ψηφίσουν με επιστολική

Σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την επιστολική ψήφο και περίπου 30 μέρες πριν λήξει η προθεσμία για τις εγγραφές, το ενδιαφέρον για συμμετοχή στις ευρωεκλογές «εξ αποστάσεως» δείχνει κάποια δειλά σημάδια… ανάκαμψης. Από τις 19 Φεβρουαρίου – όταν και ενεργοποιήθηκε η ψηφιακή εφαρμογή – μέχρι σήμερα οι εγγραφές αγγίζουν τις 40.000.



Καιρός: Κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης, τοπικών βροχών και ζέστης την Πέμπτη

Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βόρεια με γρήγορη βελτίωση. Πιθανότητα για τοπικές βροχές στα νότια. Πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και νότια. Μεταφορά σαχαριανής σκόνης στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ. 



Κύμα εξόδου από το Δημόσιο για 40.000

Στην «ουρά» για σύνταξη βρίσκονται φέτος περίπου 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι με θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς να έχουν συμπληρώσει το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των 62 ετών. Οι περισσότεροι αναμένεται να κάνουν χρήση των πλασματικών ετών.



Ηράκλειο: Δύο νεαροί δέχθηκαν επίθεση από 10 άτομα – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με κακώσεις και κατάγματα

Δύο νεαροί δέχθηκαν επίθεση από 10 άτομα την ώρα που βρίσκονταν στην πλατεία Ηρακλείου.