Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στη Νομική



Εφιστούμε την προσοχή, ότι με τη συνεχιζόμενη διακοπή των μαθημάτων, με επαναλαμβανόμενες καταλήψεις, κινδυνεύει να απολεσθεί το χειμερινό εξάμηνο και η εξεταστική του Φεβρουαρίου 2015, αναφέρεται στην ανακοίνωση των μελών της κοσμητείας

Τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο στη Νομική επισημαίνει η κοσμητεία της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, υπενθυμίζουν ότι σύμφωνα με τον νόμο η διδασκαλία των μαθημάτων απαιτεί τη συμπλήρωση δεκατριών εβδομάδων: «Εφιστούμε την προσοχή, ότι με τη συνεχιζόμενη διακοπή των μαθημάτων, με επαναλαμβανόμενες καταλήψεις, κινδυνεύει να απολεσθεί το χειμερινό εξάμηνο και η εξεταστική του Φεβρουαρίου 2015».

Συγκεκριμένα τα μέλη της κοσμητείας τονίζουν: «Τα θεσμικά όργανα και οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών παρακολουθούν και εκφράζουν σύσσωμοι την αντίδρασή τους στην πρακτική των επαναλαμβανόμενων καταλήψεων και τη διακοπή της πανεπιστημιακής λειτουργίας που αυτή συνεπάγεται. Τα προβλήματα του δημόσιου πανεπιστημίου, υπαρκτά και επείγοντα, δεν επιλύονται με τη διακοπή του εκπαιδευτικού έργου· αντιθέτως, επιδεινώνονται δραματικά. Οι διδάσκοντες της Νομικής Σχολής, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σπουδάσει σε αυτά τα έδρανα, επιδιώκουν σε αντίξοες συνθήκες να διατηρήσουν την ποιότητα που επιβάλλει η αξία του Ιδρύματος και οι προσδοκίες των χιλιάδων φοιτητών μας. Η αδυναμία ομαλής διεξαγωγής της διδασκαλίας, οι δυσχέρειες στην ερευνητική διαδικασία, η αυθαιρεσία, σε συνδυασμό και με την ολιγωρία της Πολιτείας, ακυρώνουν την προσπάθεια της Νομικής Σχολής να συνεχίσει να συναγωνίζεται επάξια με ομοταγή Ιδρύματα της αλλοδαπής. Όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθηγητές και φοιτητές, μαζί και όχι απέναντι, καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, αρνούμενοι να συμπράξουμε έστω και με την ανοχή μας στην παγίωση ενός κλειστού ή ανοικτού κατά την αυθαίρετη βούληση ορισμένων Πανεπιστημίου».