Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αρχισαν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών



Ξεκινά από σήμερα, Πέμπτη, η υποβολή των αιτήσεων για τις μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ. 
Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετεγγραφής οι πρωτοετείς φοιτητές θα πρέπει να ακολουθήσουν το σύνδεσμο http://solon.it.minedu.gov.gr.

Ποια είναι η διαδικασία των αιτήσεων

-Οι φοιτητές θα ταυτοποιηθούν σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, προσκομίζοντας το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ώστε να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας με τον οποίο θα υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση.

-Στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν χρήση του 8ψήφιου κωδικού εξετάσεων και του προσωπικού κωδικού ασφαλείας που δημιούργησαν.

-Θα δηλώσουν την κατηγορία στην οποία ανήκουν, την προτίμησή τους για την αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα που επιθυμούν να μετεγγραφούν, ή αν πρόκειται για περισσότερες από μια αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα ανά Περιφέρεια τη σειρά προτίμησης σε όλες αυτές, καθώς και κάποια προσωπικά στοιχεία.

Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής, πρέπει να εκτυπώσουν την αίτησή τους, στην οποία αναγράφεται και ο αριθμός πρωτοκόλλου που έλαβαν και να προσκομίσουν στο Ιδρυμα υποδοχής τους, τα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν τα όσα δήλωσαν.