Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Λοβέρδος: Τραγική η κατάσταση στο ΕΜΠ – Δεν έχω δυνατότητα να το ανοίξω



Έκκληση τους διοικητικούς υπάλληλους να ανοίξουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απηύθυνε την Τετάρτη ο Ανδρέας Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για «τραγική κατάσταση».

«Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν τούς ανήκουν τα πανεπιστήμια και τους καλώ να μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, διευκρινίζοντας πάντως ότι «δεν έχω δυνατότητα για να ανοίξω τα πανεπιστήμια, δεν μού δίνει ο νόμος τέτοια δυνατότητα».

Έκανε γνωστό ότι εντός της ημέρας οι διοικητικοί θα έχουν συνάντηση με τον πρύτανη προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη μερικά παράθυρα ευκαιριών και πρέπει να ανοίξουν το ΕΜΠ.

«Το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά (...) πρόκειται για τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα» ανέφερε στο Μega ο υπουργός Παιδείας, μετά την απόφαση των διοικητικών για επ’ αόριστον κλείσιμο του Ιδρύματος.

«Θα την πληρώσει ο κόσμος του ιδρύματος την απερίσκεπτη απόφαση (για επ’ αόριστον «λουκέτο» (...) Εξαιτίας του ενός χαμένου εξαμήνου το ΕΜΠ θα περάσει κρίση για πάρα πολλά χρόνια, σε ανάλογο περιστατικό ένα άλλο ίδρυμα έκανε πέντε χρόνια να επανακάμψει στην κανονική του λειτουργία» προειδοποίησε.

Τόνισε ότι οι διοικητικοί μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην αξιολόγηση, ενώ ανέφερε ότι «σωστά λένε ότι οι διοικητικές ανάγκες δεν καλύπτονται με τις απολύσεις, τα πανεπιστήμια δούλευαν επειδή οι διαθέσιμοι κάλυπταν τις ανάγκες τους αλλά όχι στο 100%». Πρόσθεσε ότι οι διοικητικοί έχουν δίκιο να λένε πως υπήρξε μια κυβερνητική αντίφαση σε αυτά που τους έλεγαν οι εκάστοτε υπουργοί.