Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

εδάφη



Ένταση Ρωσίας - Ιαπωνίας: Συνθήκη ειρήνης προβλέπει το Κρεμλίνο για να παύσει η αντιδικία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ιαπωνία να εφαρμόσει τις συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε, αναφορικά με τις σχέσεις των δύο πλευρών και τις εντάσεις που έχουν προκληθεί μεταξύ τους.



Διάσκεψη Γενεύης: Το 28,2% των εδαφών προτείνει ο Αναστασιάδης - Το 29,2% ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

Με την κατάθεση χαρτών αναμένονται να συνεχιστούν στη Γενεύη οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, με τη συζήτηση να στρέφεται στο εδαφικό.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά κατέθεσε χάρτη με τον οποίο προτείνει το υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση τμήμα να είναι στο 28,2% των εδαφών του νησιού, ποσοστό που είναι κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μικρότερο από το σχέδιο Ανάν.



Κύπρος: Το 28,2% των εδαφών δίνουν οι Ελληνοκύπριοι - Το 29,2% ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

Καθοριστική είναι η σημερινή μέρα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό που πραγματοποιούνται στη Γενεύη, καθώς οι δυο πλευρές συζητούν το εδαφικό και παρουσιάζουν χάρτες. Επίσης επί τάπητος τίθενται οι εκκρεμότητες στη διακυβέρνηση, η ΕΕ, η οικονομία, το περιουσιακό, η χρηματοδότηση και η εφαρμογή της λύσης στην Κύπρο. 



Προκαλούν οι Αλβανοί "αγάδες": Ζητούν ελληνικά εδάφη με... φιρμάνια "μαϊμού"!

Σε μια περίπτωση στο χωριό Κρανιά του Δήμου Φοινίκης απαίτησαν από κτηνοτρόφους της περιοχής να... γκρεμίσουν τα μαντριά από μία πλαγιά, ενώ στην Αρδάσοβα του ίδιου δήμου δύο ή τρεις «απόγονοι» του ίδιου αγά φιλονικούν για μια συγκεκριμένη έκταση.



Ηγέτης Χεζμπολάχ: Η Τουρκία θέλει να αρπάξει εδάφη της Συρίας

Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, υποστήριξε ότι η Τουρκία επεμβαίνει στη Συρία προσχηματικά για να αρπάξει εδάφη και να εγκαθιδρύσει την κυριαρχία της τόσο στη Μοσούλη του Ιράκ όσο και στο Χαλέπι.



Άσαντ: Θα ανακαταλάβω όλα τα εδάφη από τους τρομοκράτες

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε σήμερα πως θέλει να «ανακτήσει» όλες τις περιοχές που δεν τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, μερικές ώρες προτού τεθεί σε ισχύ μια συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών.