Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

διαπραγματεύσεις



Μπαρνιέ: Οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική εμπορική σχέση με τη Βρετανία θα είναι δύσκολες

O επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική εμπορική εταιρική σχέση με τη Βρετανία θα είναι “δύσκολες και απαιτητικές”, καθώς η Ένωση “δεν θα ανεχτεί άδικο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα”.



Κίνα: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το εμπόριο

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που διεξάγουν για το εμπόριο έχουν σημειώσει η Κίνα και οι ΗΠΑ, όπως διαβεβαίωσε ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Λε Γιουτσένγκ σήμερα, προσθέτοντας πως όσο τα δύο μέρη αντιμετωπίζουν με σεβασμό το ένα το άλλο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί.

 

Συρία: «Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις ανταρτών και Ρώσων

Η διαπραγματευτική ομάδα Σύρων ανταρτών και οι Ρώσοι αξιωματούχοι απέτυχαν σήμερα να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην νότια επαρχία της Συρίας Ντάαρα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ανταρτών.



Ντιμιτρόφ: Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις

Την πεποίθηση ότι υπάρχει «ισχυρή αποφασιστικότητα» τόσο από τα Σκόπια όσο και από την Αθήνα, για επίτευξη συμφωνίας στο ζήτημα της ονομασίας εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικών Μελετών (European Policy Center - EPC) στις Βρυξέλλες.