Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διαμαρτυρία στην κυπριακή Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις



Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις πραγματοποιούν έξω από τη Κυπριακή Βουλή εργαζόμενοι των ημικρατικών οργανισμών (ΔΕΚΟ) και κυρίως της Cyta (Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου).

Η Αστυνομία έκλεισε το δρόμο που οδηγεί στη Βουλή με διπλό κιγκλίδωμα από το οποίο περάστηκαν αλυσίδες και ανάμεσα στα δύο κιγκλιδώματα τοποθέτησε συρματόπλεγμα.

Από νωρίς το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα, στη Βουλή, αλλά και στην περιοχή γύρω από το κτίριο, υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη και η Αστυνομία έχει τοποθετήσει κιγκλιδώματα και στη γύρω περιοχή.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η εκδήλωση είναι ειρηνική.

«Πληρώνουμε για τα εγκλήματα άλλων», «Όταν μας κοροϊδεύουν μια φορά είναι απατεώνες, όταν μας κοροϊδεύουν συνέχεια γινόμαστε ηλίθιοι», «Απεργούμε ενάντια στην άτακτη λεηλασία της ζωής μας και του εθνικού πλούτου», «Οι συντάξεις μας έσωσαν το κράτος», «Όχι άλλη κοροϊδία», «Διασφάλιση των θέσεων εργασίας», «Το νομοσχέδιο είναι καταστροφικό», είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό που κρατούν οι διαδηλωτές.

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν «Η Cyta δεν είναι προς πώληση», «Η Cyta ανήκει στο λαό», «Βουλή μπορείς το όχι να το πεις», «Κάτω τα χέρια από τη Cyta».