Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

"Ήρωες" τα θύματα του Μαρί με απόφαση του υπουργικού



Την απόδοση φόρου τιμής στα 13 θύματα της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης, αποφάσισε η κυβέρνηση, ανακηρύσσοντας τα θύματα σε ήρωες. Η απόφαση λήφθηκε μία ημέρα πριν από τη δεύτερη επέτειο της τραγωδίας στη ναυτική βάση.

Στην απόφαση το υπουργικό συμβούλιο αναφέρει ότι τα θύματα της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 είχαν προστρέξει με αυταπάρνηση για να εκτελέσουν το καθήκον τους, θέτοντας το χρέος υπεράνω της ζωής τους και προτάσσοντας την αγάπη προς την πατρίδα.

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου συνεπάγεται την προσφορά στις οικογένειες των θυμάτων όλων των ωφελημάτων του επόμενου βαθμού που έχουν πάρει μετά θάνατον.

Αποφασίστηκε ακόμα ότι τα ποσά που θα παραχωρούνται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (ΙΚΥΚ) σε όλα τα παιδιά των θυμάτων της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011, καθώς και στα αδέλφια όσων θυμάτων δεν έχουν παιδιά, για σπουδές στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, τόσο για προπτυχιακές όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές, να αυξηθούν μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ ανά έτος.