Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Η Τουρκία κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Η Τουρκία κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησε το Ισραήλ στο Ιράν ως αντίποινα για το πλήγμα του τελευταίου εναντίον του.

Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ



O πρόεδρος του Ιράν δεν μίλησε καθόλου για την ισραηλινή επίθεση

Ο πρόεδρος του Ιράν Ιμπραχίμ Ραϊσί εκφώνησε σήμερα το πρωί ομιλία χωρίς να πει λέξη για τις εκρήξεις που αναφέρθηκαν λίγες ώρες πριν και τις οποίες οι ιρανικές αρχές δεν συνδέουν με την ένταση ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ.



Φον ντερ Λάιεν για Ισραήλ-Ιράν: Όλες οι πλευρές να απέχουν από περαιτέρω ενέργειες

Είναι «απολύτως απαραίτητο» να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή και «όλες οι πλευρές να απέχουν από περαιτέρω ενέργειες», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ερωτηθείσα για την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν και για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.



Το μήνυμα του Ισραήλ από την επίθεση δίπλα σε πυρηνική εγκατάσταση στο Ιράν

Το μήνυμα στο Ιράν ήταν ξεκάθαρο. «Ήταν επιλογή του Ισραήλ να μην χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής και ταυτόχρονα απειλή ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερα» λένε ισραηλινοί αξιωματούχοι στη «Jerusalem Post» λίγες ώρες μετά το χτύπημα επί ιρανικού εδάφους.



Αεροπορικές αλλάζουν τα δρομολόγια των πτήσεων πάνω από το Ιράν μετά την φερόμενη απάντηση του Ισραήλ

Σε αλλαγές στα δρομολόγια πτήσεων που πετούσαν πάνω από το Ιράν προχώρησαν αεροπορικές εταιρείες μετά την σημερινή φερόμενη επίθεση του Ισραήλ στη χώρα.

Ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων αναφέρει όλα τα δρομολόγια που εξετράπησαν της πορεία τους και τα αεροπλάνα που προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια ή και ακόμη εκείνα που τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στο σημείο αναχώρησης τους.



Οι Ρώσοι έγραψαν ιστορία πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλο

Tρεις Ρώσοι έγραψαν ιστορία και πέτυχαν παγκόσμιο ρεκόρ πέφτοντας την περασμένη εβδομάδα με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα της Γης στο Βόρειο Πόλο. 

Η συγκεκριμένη αποστολή χρησίμευσε ως τεστ ενός νέου συστήματος επικοινωνιών για χρήση στην Αρκτική σύμφωνα με έναν οργανωτή του εγχειρήματος.