Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πρύτανης ΤΕΠΑΚ: Ζητάει κονδύλι 18.600 ευρώ για μισθό του σοφέρ της!



Μάλιστα, ενώ η Βουλή της περιέκοψε κατά το ήμισυ το κονδύλι, περιορίζοντάς του στα 9.300 ευρώ, εκείνη άρχισε να αποστέλλει επιστολές στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών ζητώντας να εγκριθεί το συμπληρωματικό ποσό για το κονδύλι που αφορά στην εργοδότηση σοφέρ, κάτι το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και σε τυπικό επίπεδο κατόπιν ήρθε και η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Στο δημοσίευμα του "ΠΟΛΙΤΗ" γίνεται εκτενέστατη αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο δοκιμάζει τα νεύρα του μέσου Κύπριου πολίτη, καθώς δεν είναι μόνο το γεγονός ότι θα πρέπει να εγκριθεί ένα τέτοιο κονδύλι στην Κύπρο του Μνημονίου και των κοινωνικών παντοπωλείων, όσο περισσότερο το ότι η πρόνοια αυτή είναι εντελώς αυθαίρετα υιοθετημένη από το 2009, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη, αλλά και τα παράλογα επιχειρήματα της κας. Πρύτανη που προέβαλλε προκειμένου να συνεχίσει να απολαμβάνει του αυθαιρέτου αυτού προνομοίου.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Εντελώς αυθαίρετα το 2009 στην κα. Κεραυνού παραχωρήθηκε το προνόμιο να έχει σοφέρ ο οποίος θα την μεταφέρει με την λιμουζίνα της από και προς την Λευκωσία. Το πρώτο φλέρτ με την παράνοια ξεκινά κάπου εδώ... Είχε ισχυριστεί ότι χρειαζόταν τον σοφέρ επειδή δεν ένιωθε άνετα να οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο... Η συμβουλή ενός εχέφρονος πολιτικού προϊσταμένου θα ήταν απλά η κα. Πρύτανης να κάνει μερικά επιπλέον μαθηματάκια οδήγησης.

Εντούτοις, όπως πληροφορούμαστε από τον "ΠΟΛΙΤΗ" εντελώς αυθαίρετα της παραχωρήθηκε αυτό το προνόμιο, χωρίς μάλιστα να ζητηθεί η στήριξη της αιτίασης της Πρυτάνεως από τα απαραίτητα πιστοποιητικά και δικαιολογητικά.

ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΣ
Προκειμένου λοιπόν να συνεχίσει να τρέχει το πλήρες κονδύλι των 18.600 ευρώ η κα. Πρύτανης προέβαλε τις εξής διάτρητες λογικής δικαιολογίες:

α.) Ότι οδηγός και λιμουζίνα θα πρέπει να παρέχονται και για την μεταφορά επισήμων επισκεπτών (μέχρι εδώ υπάρχει μια σχετική διατήρηση επαφής με την πραγματικότητα), αλλά και για μεταφορά μαθητών (!) του ΤΕΠΑΚ. Προφανώς το ευκολότερο θα ήταν, όπως και γίνεται σε όλα τα πανεπιστήμια παγκοσμίως να υπάρξει κονδύλι για δρομολόγηση κάποιου λεωφορείου, καθώς η λιμουζίνας της Πρυτάνεως δεν είναι καν μινι βαν...πόσους φοιτητές να χωρέσει πια μια λιμουζίνα. Την λύση αυτή μάλιστα η κα. Κεραυνού την προτείνει ως την πλέον οικονομική!

β.) Το φλερτ με την παράνοια συνεχίζεται με το δεύτερο επιχείρημα της κας. Κεραυνού το οποίο αφορά την μετάβασή της στο "Αγροπεριβαλλοντικό Κέντρο του ΤΕΠΑΚ". Βέβαια, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο κέντρο βρίσκεται ακόμα στα χάρτια, κοινώς δεν υφίσταται καν, απλά γίνονται διαπραγματεύσεις με το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών για την δημιουργία του. Εξετάζεται ως μάλλον απίθανο και το επιχείρημα η Πρύτανης να έχει αναπτύξει ένα όψιμο ενδιαφέρον στον τομέα των γεωργικών ερευνών που να απαιτεί την τόσο συχνή παρουσία της σε κάτι το οποίο θα χρειαστεί κάποια χρόνια ακόμα για να λάβει σάρκα και οστά!

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Νομικό ζήτημα εγείρεται σύμφωνα με την εφημερίδα, καθώς το ήμισυ του κονδυλίου έχει διαγραφεί μεν, απαιτώντας συμπληρωματικό προϋπολογισμό, αλλά "δεν αφαιρέθηκε το υπόλοιπο, κάτι που επέτρεψε στο Υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει την επαναφορά του!"

Σαφώς το βάρος πλέον πέφτει στην διακομματικής σύνθεσης Επιτροπή Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον αν οι απίστευτες δικαιολογίες και μέθοδοι που χρησιμοποιεί η κα. Πρύτανης θα τύχουν ευήκοων ώτων, εγκρίντας την απαίτησή της σε μια περίοδο που ο μέσος Κύπριος πολίτης δοκιμάζεται με εκποιήσεις, εφάπαξ, μονιμοποίηση περικοπών, ανεργία και κοινωνικά παντοπωλεία.

Ο λόγος στα κόμματα λοιπόν...