Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κύπρος: Φόβοι ότι η δολοφονία Καλοψιδιώτη θα ανοίξει νέο κύκλο αίματος



Τα αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα στην Αμμόχωστο προβληματίζουν τις αρχές που πιστεύουν ότι οι μαφιόζικες εκτελέσεις θα έχουν συνέχεια - Δεν θεωρούν ότι η χρονική στιγμή της δολοφονίας είναι τυχαία, καθώς 23 Ιουνίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα
Περισσότερα από 20 άτομα από τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου έχουν ανακριθεί έως τώρα από τις κυπριακές αρχές για τη δολοφονία του 77χρονου Γιάννη Καλοψιδιώτη το βράδυ της Παρασκευής στο κτήμα του στο Παραλίμνι και μάλιστα μπροστά στα μάτια της συζύγου του.

Από όσα έχουν προκύψει όμως μέχρι τώρα η αστυνομία δεν έχει καταλήξει σε κάποιο θετικό συμπέρασμα και οι έρευνες θα συνεχιστούν με νέες ανακρίσεις υπόπτων.

Αυτό πάντως που βγαίνει από την αστυνομία είναι η έντονη ανησυχία ότι η δολοφονία Καλοψιδιώτη μπορεί να έχει και συνέχεια, με το άνοιγμα νέου κύκλου αίματος ανάμεσα σε αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα στην Αμμόχωστο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του γιου του θύματος, Φάνου Καλοψιδιώτη, ότι η δολοφονία του πατέρα του δεν έχει καμία σχέση με την προ διετίας απόπειρα εις βάρος του, αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η επιλογή της συγκερκιμένης χρονικής στιγμής μόνο τυχαία δεν είναι.

Αύριο Δευτέρα 23 Ιουνίου συμπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια από την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα, από την οποία γλίτωσε ο Κύπριος επιχειρηματίας καθώς δεν βρισκόταν από τύχη στο όχημα που δέχτηκε την επίθεση και το γεγονός ότι οι εκτελεστές επέλεξαν τώρα το χτύπημά τους προβληματίζει τις αρχές. Να σημειωθεί ότι τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον δύο ακόμη δολοφονικές απόπειρες κατά του Φ. Καλοψιδιώτη απετράπησαν την τελευταία στιγμή.

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός πάντως είναι ότι το κίνητρο του εκτελεστή, που πιστεύεται ότι ήταν επαγγελματίας, είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την οικογένεια Καλοψιδιώτη. Πιθανόν ο 77χρονος να ήταν και «παράπλευρη απώλεια», καθώς από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπήρξε στόχος δολοφονικής ενέργειας στο παρελθόν, ενώ και οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες (διατηρούσε καφενείο) δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Επομένως όλες οι έρευνες θα εστιάσουν στο περιβάλλον του γιου του θύματος με το πλούσιο παρελθόν. Παράλληλα η αστυνομία θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή της Αμμοχώστου.