Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γαλλικό τοστ με σοκολάτα



Σούπερ σοκολατένιο και ακαταμάχητο…

Υλικά:

Για το γαλλικό τοστ:

    1 φλιτζάνι γάλα καρύδας σε κονσέρβα
    2-4 κουταλιές από το αγαπημένος σας ζεστό μείγμα κακάου
    3 μεγάλα αυγά
    2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
    1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας (προαιρετικό)
    1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    8 χοντρές φέτες ψωμιού ή τσουρέκι

Για ganache σοκολάτας:

    3/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας σε κονσέρβα
    250γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
    1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας (ή βούτυρο)
    2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη εσπρέσο

Για γαρνιτούρα:

    σαντιγί
    marshmallows
    ψημένη καρύδα

Εκτέλεση:

    Για την ganache. Σε ένα πυρίμαχο μπολ, ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το λάδι καρύδας και την σοκολάτα. Το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ανακατεύουμε μέσα τον καφέ μέχρι να διαλυθεί και να γίνει λείο. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά ή στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    Σε ένα πυρίμαχο μπολ, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας. Το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά ή μέχρι το γάλα καρύδας να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε μέσα 3-4 κουταλιές της σούπας μείγμα κακάο. Το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
    Εν τω μεταξύ χτυπάμε ελαφρά σε ένα μεγάλο ταψί μαζί τα αυγά, τη βανίλια, το εκχύλισμα καρύδας (αν χρησιμοποιείτε) και το αλάτι. Χτυπάμε μέσα και την ζεστή σοκολάτα.
    Βγάζουμε την ganache από την κατάψυξη (ή ψυγείο) και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι την απλώνουμε προσεκτικά πάνω ??από όλες τις πλευρές του ψωμιού. Κάνουμε τις φέτες σάντουιτς για να φτιάξουμε 4. Τοποθετούμε τα σάντουιτς στο ζεστό μείγμα των αυγών και του κακάου. Καλύπτουμε το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά γυρνάμε τα σάντουιτς από την άλλη πλευρά. Τα βάζουμε πίσω στο ψυγείο για 15 λεπτά ή για όλη την νύχτα.
    Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το καλύπτουμε γενναιόδωρα με βούτυρο. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, ψήνουμε το γαλλικό τοστ σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά. Τα σερβίρουμε με σαντιγί, καρύδα, marshmallows και ganache.

Πηγή: Mary Mary