Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Σοκολατάκια με μαύρη σοκολάτα και καρύδα



Αυτά τα σοκολατάκια είναι πανεύκολα, φτιάχνονται με λίγα υλικά και είναι υπέροχα.
Η καρύδα ταιριάζει πολύ με την σοκολάτα και συγκεκριμένα με την μαύρη. Χρησιμοποιούμε λάδι καρύδας γιατί κανένα άλλο λάδι δεν θα ταίριαζε στην γεύση καλύτερα και επίσης το λάδι καρύδας βοηθάει πολύ στο να κρατάει το σφαιρικό σχήμα.

Α και μην ξεχνιόμαστε. Δεν κοιτάμε μόνο την απόλαυση. H καρύδα είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων.

Σοκολατάκια με καρύδα και μαύρη σοκολάτα. Λαχταριστά!

Υλικά:

    2 φλιτζάνια καρύδα σε νιφάδες
    4 κουταλιές της σούπας μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου
    5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
    1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
    115γρ. μαύρη σοκολάτα για λιώσιμο (δηλαδή κομματάκια σοκολάτας)

Σοκολατάκια με καρύδα και μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση:

    Χτυπάμε την καρύδα σε ένα μπλέντερ μέχρι να μοιάζει στην υφή χοντρό αλεύρι. Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, λάδι καρύδας και βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύς πολτός.
    Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 18 μικρές μπάλες. Τοποθετούμε τις μπάλες καρύδας στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πήξουν.
    Λιώνουμε τη σοκολάτα αργά και προσεκτικά μέχρι να μαλακώσει και να αλείφεται εύκολα. Μπορούμε να λιώσουμε την σοκολάτα είτε στον φούρνο μικροκυμάτων, είτε μέσα σε ένα μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, για περίπου 10 λεπτά.
    Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας μέσα σε ένα ταψί. Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, βουτάμε κάθε μία μπάλα καρύδας στη σοκολάτα. Τις βγάζουμε από την σοκολάτα και με το πιρούνι και αφήνουμε την σοκολάτα που περισσεύει να στάξει από το πιρούνι. Βάζουμε τα σοκολατάκια στην λαδόκολλα και το ταψί στο ψυγείο μέχρι η σοκολάτα να σκληρύνει.