Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πεντανόστιμο καροτοκέικ με γλάσο



Δες πώς να το φτιάξεις και να ενθουσιάσεις μικρούς και μεγάλους.

Θα χρειαστείς…

2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κ.γ. κανέλα, 2 κ.γ. baking powder, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, 1 κ.γ. αλάτι, 4 μεγάλα αυγά, 1 κ.γ. βανίλια, 3/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. ζάχαρη, 4 φλ. τσ. καρότα σε φλούδες.

Για το frosting θα χρειαστείς 1/4 φλ. τσ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 1 πακέτο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 3 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη, αλάτι

Πώς να το κάνεις…

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ σπάσε τα αυγά και πρόσθεσε και την βανίλια. Άφησε και τα δύο μπολ στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το λάδι με τη ζάχαρη και χτύπησέ τα στο μίξερ. Πρόσθεσε και το 1/3 του αλευριού. Έπειτα πρόσθεσε το 1/3 του μείγματος των αυγών και χτύπα το. Συνέχισε να προσθέτεις μια το αλεύρι και μια το μείγμα αυγών. Πρόσθεσε και τα καρότα και ανακάτεψε καλά.

Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι σου κα ψήσε για 45-50 λεπτά. Μόλις κρυώσει τελείως το κέικ σου είναι έτοιμο για το γλάσο.

Για το γλάσο ανακάτεψε το βούτυρο με το τυρί. Πρόσθεσε και τη βανίλια, την άχνη και το αλάτι. Ανακάτεψε καλά. Μόλις γίνει ένα εννιαίο μείγμα ρίξ’το πάνω στο κέικ σου.

Μπορείς να βάλεις το κέικ σου στην κατάψυξη και να το έχεις εκεί για 3 μήνες. Τύλιξέ το σε αλουμινόχαρτο και βγάζε όσο θέλεις να φας κάθε φορά.