Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Εύκολο μπισκοτόγλυκο



Εύκολο και γρήγορο μπισκοτόγλυκο που θα σας τρελάνει.

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
400 γρ. ζάχαρη άχνη
2-3 κουτ. σ. κακάο
1 συσκ. μαργαρίνης 250 γρ.
γάλα (για βούτημα)

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο. Σε μπολ αναμιγνύουμε την άχνη με το κακάο.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για να αναμιχθούν τα υλικά μεταξύ τους αλλά και να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε γάλα.

Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου, λίγο μεγαλύτερο από το μήκος και των 2 πακέτων μπισκότων μαζί.

Βουτάμε το πρώτο μπισκότο στο γάλα, το αφαιρούμε γρήγορα στραγγίζοντάς το (όσο λιγότερα υγρά στραγγίζουμε τόσο το καλύτερο για το δέσιμο του κορμού), αλείφουμε με σπάτουλα την πίσω πλευρά του με το σοκολατένιο μίγμα μας και το ακουμπάμε στο αλουμινόχαρτο.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 9 μπισκότα, αλείφοντας πάντα την πίσω πλευρά και κολλώντας τα μεταξύ τους.

Όταν φτιάξουμε 10 μπισκότα τα τοποθετούμε όρθια όπως ήταν στην αρχική τους μορφή μέσα στο πακέτο.

Συνεχίζουμε με τα μπισκότα βουτώντας στο γάλα, αλείφοντας με τη σοκολάτα και κολλώντας τα όλα στη σειρά

Όταν τελειώσουμε αλείφουμε όλο σοκολατένιο μίγμα μας στην επιφάνεια του κορμού και στα πλαϊνά στρώνοντάς το με σπάτουλα.

Τυλίγουμε προσεχτικά με το αλουμινόχαρτο, προσέχοντας να μη σπάσει ο κορμός και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει για 4-5 ώρες.

Ξετυλίγουμε λίγο από το αλουμινόχαρτο, όσο δηλ. θέλουμε να φάμε κάθε φορά, κόβουμε με το μαχαίρι διαγώνια και έχουμε όμορφες και γευστικές ριγέ φέτες μπισκότου και σοκολάτας.

Τυλίγουμε ξανά την άκρη με το αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο