Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πεντανόστιμη κοτόπιτα με τυρί κρέμα



Απλά... υπέροχη!!!

Υλικά:
700 gr κοτόπουλο
200 gr τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
8 φρέσκα μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί 200 gr κρέμα γάλακτος
1 αυγό
2 κ.γ βούτυρο
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο κρούστας από το οποίο χρησιμοποιούμε 4 φύλλα
Ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών ή 1-2 κυβάκια Aγρόκηπος Κnorr
λίγο κρασί (περίπου 1/3 του ποτηριού)

Υλικά:
Βράζουμε το κοτόπουλο στον ζωμό για περίπου μια ώρα. Καθαρίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια,τα κόβουμε σε 4-5 φετούλες και τα κοτσανάκια τους αφού τα πλύνουμε καλά τα προσθέτουμε μέσα στον ζωμό που βράζει (βήμα 1) για να δώσουν άρωμα.

Αφού βράσει το κοτόπουλο το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το μαδάμε. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τη σκελίδα σκόρδο για να δώσει άρωμα και έπειτα τα μανιτάρια και ανακατώνουμε περιοδικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα μανιτάρια να βγάλουν τα ζουμιά τους.

Λίγο πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά τα σβήνουμε με το κρασί. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το τυρί κρέμα,τα μανιτάρια, το μαδημένο κοτόπουλο, σχεδόν ολόκληρη την κρέμα γάλακτος και τα ανακατέβουμε.

Αλείφουμε τον πάτο του ταψιού με λίγο βούτυρο και στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας,το αλείφουμε με λίγο αυγό και βάζουμε το δεύτερο από πάνω.

Βάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε και έπειτα στρώνουμε ακόμη ένα φύλλο κρούστας,αλείφουμε ξανά με αυγό και βάζουμε και το τελευταίο το οποίο αλείφουμε με λίγο αυγό. Τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χαράζουμε τα κομμάτια μας με το μαχαίρι.

Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.