Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σου περίσσεψαν ψητά λαχανικά από χθες; Δες τι μπορείς να φτιάξεις με αυτά σήμερα!



Είχες τραπέζι και μεταξύ άλλων έφτιαξες και ψητά λαχανικά ή γενικότερα διαφόρων ειδών λαχανικά τα οποία στο τέλος της βραδιάς σου περίσσεψαν; Δες τι μπορείς να κάνεις με αυτά..
Το ψήσιμο στη σχάρα και στο γκριλ είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξεις πεντανόστιμα λαχανικά. Εποχιακά λαχανικά, όπως είναι τα καρότα και οι γλυκοπατάτες γλυκαίνουν και καραμελώνουν σε υψηλές θερμοκρασίες και γίνονται το τέλειο συνοδευτικό σε ένα τραπέζι. Τ γίνεται, όμως, όταν περισσεύουν;

Μπορείς να τα μετατρέψεις σε μία κρεμώδη σούπα..

Ζέστανέ τα σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας, πρόσθεσε ζεστό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και έπειτα χτύπησέ τα στο μίξερ για να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Μπορείς να τα κάνεις ομελέτα..

Ξεκίνα το πρωινό σου με μία ομελέτα ή μία φριτάτα στην οποία θα έχεις προσθέσει και τα λαχανικά της προηγούμενης ημέρας.

Κάν’τα πιτάκια..

Ανάμειξε σε ένα μπολ τα λαχανικά σου, μερικά καρότα και λίγο κρέας της επιλογής σου βρασμένο. Έπειτα πάρε ατομικές ζύμες και βάλ’τες στο σκεύος που χρησιμοποιείς για να φτιάχνεις μάφιν. Γέμισέ τες με το μείγμα και βάλ’τες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Κάν’τα σάλτσα..

Τέλος, ένας ακόμα υπέροχος τρόπος για να αξιοποιήσεις τα χθεσινά λαχανικά σου είναι να τα κάνεις σάλτσα για το ψητό κρέας ή ψάρι σου. Χτύπησέ τα στο μίξερ με λίγο ξύδι, σκόρδο και ξηρούς καρπούς και θα τρελαθείς από το αποτέλεσμα. Το μείγμα αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σαν ντιπ για ωμά λαχανικά ή να αλείψεις με αυτό το τοστ σου.