Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Υπέροχο διαιτητικό τιραμισού



Ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά, προϊόν της Ιταλίας φτιαγμένο παραδοσιακά με τυρί Μασκαρπόνε. Εμείς φτιάχνουμε μια παραλλαγή με κοινό τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά. Ρίχνουμε τις θερμίδες αλλά δεν ρίχνουμε τη γεύση!
Υλικά
250 τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 αυγά
200γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
2 κουταλιές της σούπας κρύος καφές στιγμιαίος ή εσπρέσσο διαλυμένος σε 250γρ νερό
5 κουταλιές της σούπας ουίσκι
Σκόνη κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε ξεχωριστά μπωλ. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να λιώσουν οι κόκκοι ζάχαρης. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το τυρί κρέμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και λεία κρέμα.
Κατόπιν χτυπάω και τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με την κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ από κάτω προς τα πάνω.

Σε ένα φαρδύ μπωλ ή πιάτο ρίχνουμε τον καφέ με το ουίσκι και τα ανακατεύουμε. Βουτάμε τα μπισκότα στο μείγμα αυτό. Δεν τα αφήνουμε να μουλιάσουν απλά βρέχουμε και τις δύο πλευρές καλά. Τα στρώνουμε σε πυρέξ ή ταψάκι. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα και στρώνουμε με τη βοήθεια σπάτουλας για μια λεία επιφάνεια ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής για πιο εντυπωσιακό κι επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες πριν το σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη και κόβουμε σε μερίδες. Οι μερίδες που αναλογούν σε αυτά τα υλικά είναι 6. Η κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 250 θερμίδες περίπου. Καλή σας απόλαυση!