Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Θρίαμβος για την ΑΕΚ



Ολοι στην ΑΕΚ το έλεγαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας: «Την Κυριακή υπάρχει μόνο νίκη». Και όντως, με την εμφάνιση που έκανε η Ενωση, δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλο αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν επιβλητική από τα πρώτα δευτερόλεπτα και με τον Αραούχο να τρελαίνει το ΟΑΚΑ, πήρε μια τεράστιας σημασίας, βαθμολογικά και ψυχολογικά, νίκη. Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, δεν έπεισε σε κανένα σημείο του ματς ότι θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα. Πολλές μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για τους Κιτρινόμαυρους, με 10 από το 53' οι Θεσσαλονικείς λόγω του λάθους του Μαλεζά...

Το ματς ξεκίνησε από το 1-0 για την ΑΕΚ αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Αραούχο «χτύπησε». Ο Αργεντίνος πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, μπήκε σε αυτή και με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ! Η χαμένη ευκαιρία του Γιόχανσον στο 6', μετά την εκτέλεση φάουλ, κράτησε ζωντανό το ματς αλλά η Ενωση έδειχνε αποφασισμένη να το... σκοτώσει από νωρίς. Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ -για τον οποίο μπήκε ο Μπίσεσβαρ αντί του τραυματία Κάμπος στο 15'- που τα είχε χαμένα, οι Κιτρινόμαυροι είχαν τον πλήρη έλεγχο και είχαν και τις ευκαιρίες. Και ήταν όλες μεγάλες.

Οπως αυτή του 27', όταν ο Βάργκας έβγαλε τετ α τετ τον Αϊντάρεβιτς αλλά αυτός έκανε την πιο λάθος επιλογή, όπως αυτή του 28' με τη βολίδα του Σιμόες που απέκρουσε ο Γλύκος, όπως αυτή του 33', όταν ο Γκάλο γύρισε για τον Μάνταλο αλλά αυτός αστόχησε από θέση για γκολ. Το ματς εξελισσόταν πολύ καλά για την ΑΕΚ, υπό την έννοια πως είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά και πολύ... ύπουλα, αφού δεν έβαζε το δεύτερο γκολ. Και αφού δεν το έβαλε, στο τέλος του ημιχρόνου λίγο έλειψε να το πληρώσει αλλά ο Μπάρκας έκανε μεγάλη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Μάτος.

Με την έναρξη της επανάληψης, πάντως, η ΑΕΚ θα μπορούσε ξανά να τελειώσει το ματς αλλά οι Μάνταλος και Αραούχο έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία (50'). Τρία λεπτά μετά, ο Μαλεζάς που είχε ήδη κίτρινη είδε και δεύτερη επειδή αποφάσισε να πάρει την μπάλα με το χέρι και ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, βλέποντας το έργο του να δυσκολεύει πολύ.

Ο Βλάνταν Ιβιτς έβαλε τον Λέοβατς αντί του Ουάρντα, ο Μανόλο Χιμένεθ από την άλλη πλευρά έβγαλε τον αρνητικό Αϊντάρεβιτς για να περάσει στο ματς τον Μπακασέτα και στα επόμενα λεπτά η ΑΕΚ έδωσε χώρο. Αν και έπαιζαν με παίκτη περισσότερο, οι γηπεδούχοι δεν πίεζαν όσο στο 11 vs 11 και οπισθοχώρησαν, δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να πάρουν αποτέλεσμα.

Για να γινόταν αυτό, όμως, θα έπρεπε να βάλουν γκολ. Και χωρίς ευκαιρίες, πώς να γίνει αυτό; Οι Θεσσαλονικείς δεν έκαναν κάτι αξιόλογο, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που απείλησε με ένα καλό σουτ του Χριστοδουλόπουλου και στο 85' έφτασε στο 2-0 με τον Αραούχο. Με ένα γκολ, μάλιστα, που τρέλανε το ΟΑΚΑ και αποτέλεσε τον καλύτερο επίλογο στο καλύτερο φετινό ματς της Ενωσης! Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, τον επίλογο τον έγραψε ο... Αραβίδης, στην επανεμφάνιση του, γράφοντας το τελικό 3-0 στις καθυστερήσεις μέσα σε αποθέωση!

Man of the match: Ο Αραούχο. Μπήκε, σκόραρε στα 49 δευτερόλεπτα και έκανε ξανά τη διαφορά για την ΑΕΚ. Ο Αργεντίνος ήταν αυτός που πήρε και την δεύτερη κίτρινη του Μαλεζά, έβαλε τρελή γκολάρα για το 2-0 και γενικά δείχνει ότι είναι ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος.

Αδύναμος κρίκος: Θα έμπαινε ο Αϊντάρεβιτς, που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, σε αυτή την κατηγορία αλλά τον... έσωσε ο Μαλεζάς με την ανόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο ύψος του: Ρόναλντ Βάργκας. Απολαυστικός στο πρώτο ημίχρονο και γενικά όσο είχε δυνάμεις, έφτιαχνε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, κρατούσε μπάλα όσο έπρεπε και γενικά απέδειξε ξανά ότι πρέπει να είναι στην 11άδα.

Η γκάφα: Η δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μαλεζά αλλά και οι πολλές μεγάλες χαμένες ευκαιρίες των παικτών της ΑΕΚ...

Το στραγάλι: Ο Παπαπέτρου είχε ένα θεματάκι στον πειθαρχικό τομέα, χαρίζοντας μία-δύο κίτρινες κάρτες στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Συνολικά, πάντως, ήταν καλός και οι αποφάσεις του δεν επηρέασαν την εξέλιξη του ματς. Ούτε τα δύο οφσάιντ που λανθασμένα υπέδειξαν οι βοηθοί σε επιθέσεις της ΑΕΚ.

Το ταμείο του Gazzetta: Νέο ντέρμπι, νέα νίκη της ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν το 3x3 πέρυσι, είναι στο 2x2 φέτος και αυξάνουν πάνε φουλ για πλέι οφ. Αν εκμεταλλεύονταν και τις ευκαιρίες τους, θα είχαν τεράστιο σκορ σήμερα! Οσο για τον ΠΑΟΚ, σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν απέδειξε ότι άξιζε κάτι καλύτερο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (63' Μπακασέτας), Βάργκας (78' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο (88' Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Κρέσπο, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα (55' Λέοβατς), Κάμπος (15' Μπίσεσβαρ), Ενρίκε, Πρίγιοβιτς.

Πηγή κειμένου: 

gazzeta.gr