Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Με τους πρόσφυγες είδε ο Πουγιόλ τη νίκη της Μπαρτσελόνα στο «Ελ Κλάσικο» (Βίντεο)



Ο Κάρλες Πουγιόλ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε το ισπανικό "κλάσικο" ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα (2-3) στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης, μαζί με περισσότερους από 1.000 πρόσφυγες που πανηγύρισαν τη νίκη των Καταλανών στις καθυστερήσεις.

Ο πρώην αρχηγός των "μπλαουγκράνα" και πρέσβης της La Liga (διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος Ισπανίας) έδωσε το "παρών" στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ισπανική λίγκα σε συνεργασία με τη Mediapro, δίνοντας την ευκαιρία σε πάνω από 1.000 πρόσφυγες από τη Νέα Καβάλα, το Ωραιόκαστρο, το Πολύκαστρο και το Κιλκίς να παρακολουθήσουν ζωντανά ένα από τα σημαντικότερα ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Εκεί, πέρα από τον Πουγιόλ, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Χαβιέρ Τέμπας, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα. Οι πρόσφυγες έκαναν αθλητικές δραστηριότητες και ψυχαγωγήθηκαν με ζωγραφική και μουσική. Ακόμη, τους δόθηκαν ως δώρα καπέλα, μπάλες και κασκόλ της La Liga. Επίσης, υπήρχαν τρόφιμα για τους πρόσφυγες και κατά τη διάρκεια του αγώνα τους δόθηκαν πίτσες. 

Όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο, οι πρόσφυγες πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ του Μέσι που έδωσε στη Μπαρτσελόνα τη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ με 3-2, στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Αμέσως μετά τη λήξη του συναρπαστικού ματς, σηκώθηκε από τη θέση του και τους χαιρέτησε ο Πουγιόλ.