Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Τελικός Champions League: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας μετά την τρομοκρατικη επίθεση στο Μάντσεστερ



Έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα της προηγούμενης Δευτέρας στο Μάντσεστερ, σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία η επαγρύπνηση της Αστυνομίας έχει χτυπήσει «κόκκινο». Έτσι, δρακόντεια θα έλεγε κανείς μέτρα έχουν ληφθεί από τους διοργανωτές του τελικού του Champions League στο Κάρντιφ, προκειμένου να εξασφαλιστεί πως όλα θα πάνε καλά σε επίπεδο ασφάλειας των θεατών.

Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζονται για την πιο σημαντική στιγμή της σεζόν, αλλά το ίδιο κάνουν και οι επιτελείς της UEFA, όπως και οι βρετανικές Αρχές, που ετοιμάζουν τα πιο σκληρά αυστηρά που έχουμε δει ποτέ στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ακόμη και η απαγόρευση συγκέντρωσης οργανωμένων οπαδών στην πόλη έχει πέσει ως σκέψη, αλλά αυτό μάλλον δεν θα συμβεί. Αντίθετα, θα υπάρχει μεγάλος έλεγχος σε όλους εντός και εκτός γηπέδου, η οροφή του «Μιλένιουμ» θα κλείσει τόσο για τον αγώνα όσο και για τις προπονήσεις των δύο ομάδων, ενώ γύρω στους 15.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται περιμετρικά του σταδίου. Επιπλέον, θα υπάρξει σύστημα ανίχνευσης προσώπου.