Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στον τελικό του Final 4 ο Ολυμπιακός!



Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγάει από την αρχή της αναμέτρησης, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ολοκληρώνει την πρώτη περίοδο όντας στο -6 (18-12). Οι Πειραιώτες έχασαν αρκετά από τα σουτ τους, με χαρακτηριστικότερο το 1/7 τρίποντα. Ωστόσο, τα επιθετικά ριμπάουντ τους έδωσαν την ευκαιρία να πάρουν κάποιους επιπλέον πόντους, που τους κράτησαν κοντά στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν αρκετά από τα σουτ τους, με τα δίποντά τους κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους να είναι 5/18 (ποσοστό 28%). Αυτός ήταν και ο λόγος που οι Ρώσοι πήραν προβάδισμα στο 19ο λεπτό 12 πόντων (37-25). Ωστόσο, μια μικρή βελτίωση στα τρίποντα, με πιο χαρακτηριστικό το buzzer beater του Αγραβάνη, έφερε το σκορ στο 40-33.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Πρίντεζης με 10 πόντους, ενώ μεγάλη ζημιά στην ελληνική ομάδα έκανε ο πρώην «ερυθρόλευκος», Τεόντοσιτς, με 15 πόντους. Ο Ντε Κολό από την πλευρά του σημείωσε άλλους 10.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ψαλίδισε τη διαφορά στους 4 πόντους, παρά το γεγονός ότι στο 27’ η διαφορά έφτασε στο +11 (57-46). Όμως, τα τρίποντα των παικτών του Ολυμπιακού ήταν εκείνα που έφεραν ξανά χαμηλά την απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες. Αυτήν τη φορά ήταν ο Μάντζαρης που ευστόχησε έξω από τα 6,75 μέτρα, λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος, με την εξέδρα να παίρνει… φωτιά!

Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έδειχνε ότι το ματς θα έχει συναρπαστική εξέλιξη, με τους παίκτες της ρωσικής ομάδας να βλέπουν ήδη τα… φαντάσματα. Αυτό βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να πάρουν ψυχολογία, να πετύχουν κρίσιμους πόντους και την ώρα που τα νεύρα έπρεπε να είναι «ατσάλινα», έδειξαν χαρακτήρα και νίκησαν με 82-78. Deja-vu στην τέταρτη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ, το γεγονός ότι ακόμη μια φορά ο Τεόντοσιτς πήγε να γίνει ήρωας, αλλά αποδείχθηκε μοιραίος! Έτσι, ήρθε το 82-78 και οι Πειραιώτες περιμένουν τον αντίπαλό τους στον τελικό από την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Φενέρμπαχτσε.

Αντίθετα, παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν καλός, την ώρα που η μπάλα «έκαιγε» έδειξε ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει. Και το έκανε!

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-33, 64-60, 78-82