Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

«Σειρήνες» από την Κίνα για Μπεργκ



Μετά τον Ιμπάρμπο και ο 30χρονος φορ έχει μπει στο «στόχαστρο» ομάδας από την Ασία.

Σε μια περίοδο που σύλλογοι από τη συγκεκριμένη ήπειρο δίνουν απίστευτα ποσά για μεταγραφές, έγινε ανεπίσημη «κρούση» στον Παναθηναϊκό από την Μπεϊζίνγκ Γκουάν για τον διεθνή επιθετικό όπως αναφέρεται στο «Goal». Πρόκειται, μάλιστα, για την ομάδα που είχε προσφέρει επτά εκατομμύρια ευρώ για τον Μπεργκ πριν από έναν χρόνο, αλλά δεν κατάφερε τότε να τον αποκτήσει. 

Η επαφή έγινε από την πλευρά της Μπεϊζίνγκ Γκουάν, ώστε να μάθει λεπτομέρειες γύρω από το οικονομικό στάτους της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Μπεργκ. Δηλαδή, τις απολαβές του, τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, τη ρήτρα που υπάρχει και τις προσθέσεις των «πράσινων». 

Προς το παρόν, οι κινήσεις της ομάδας από την Κίνα είναι σε διερευνητικό επίπεδο και καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση μπορεί να παίξει η ρήτρα στο νέο συμβόλαιο του Μπεργκ (υπάρχει συμφωνία εδώ και δύο μήνες και έχει υπογράψει προσύμφωνο που δεσμεύει τις δύο πλευρές), η οποία είναι 10 εκατομμύρια ευρώ.

ΜΟΝΟ για ομάδες του εξωτερικού! Βάσει της νέας συμφωνίας, ο Μπεργκ θα αμείβεται συνολικά με 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως και σε περίπτωση που πουληθεί ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει 5,5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς έχει αυξήσει το ποσοστό του από 52,5 % σε 55%, απορροφώντας ένα ποσοστό 2,5 % από τον παίκτη, ενώ το 35% το έχει το Αμβούργο. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα ο μάνατζερ του παίκτη ώστε να γίνει συζήτηση για τα τυπικά του νέου συμβολαίου του Μπεργκ και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Σουηδού για το ενδιαφέρον από την Κίνα.