Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Παραδοχή Σφαιρόπουλου, «9άρης» Ζοτς και σπόντα Αγγελόπουλων



Στενοχωρημένος από την ήττα, αλλά και ρεαλιστής ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά το τέλος του αγώνα με τη Φενέρ, καθώς παραδέχθηκε πως ήδη κοιτάζει μπροστά και μίλησε για το σημείο που έκρινε την ήττα του Ολυμπιακού.

«Οι παίκτες μου έδωσαν τέσσερις τελικούς για να πάρουν το τρόπαιο και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είμαι περήφανος γι' αυτούς και για το πως έπαιξαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δώσαμε τέσσερα νοκ-άουτ παιχνίδια για να γίνουμε πρωταθλητές, από εκείνο το ματς με την Εφές που βρισκόμασταν πίσω 2-1. 

Στο τέλος δεν είχαμε αυτό το κάτι περισσότερο για να πάρουμε τον τίτλο», υποστήριξε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε: «Υπάρχει απογοήτευση για το αποτέλεσμα, είμαστε όμως περήφανοι για το πως παίξαμε φέτος και με δεδομένο ότι επιστρέψαμε στον Τελικό του Final Four. Συγχαρητήρια στη Φενέρ για τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Το άξιζαν, έπαιξαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και πήραν το τρόπαιο».

Για το εάν θα χρησιμοποιήσει την αποψινή ατμόσφαιρα ως κίνητρο για την επόμενη σεζόν, απάντησε πως: «Στους τελευταίους δυο τελικούς παίξαμε στο σπίτι του αντιπάλου μας. Στη Μαδρίτη και απόψε εδώ στο Σινάν Ερντέμ. Η πλειοψηφία των οπαδών ήταν δικοί της. Ήταν πιο δύσκολο για εμάς. Ναι, παίζουμε πολλά ματς σε τέτοιες δύσκολες έδρες, με θορυβώδη κοινά, σίγουρα το αποψινό θα μας βοηθήσει» και ολοκληρώνοντας στάθηκε στο σημείο που έκρινε κατά τη γνώμη του την αναμέτρηση: 

«Μας δόθηκαν απόψε πολλά περιφερειακά σουτ, διότι η Φενέρ δεν μας άφηνε τα λέι-απ. Μας σταμάτησαν το πέρασμα της μπάλας στους ψηλούς, δεν είχαμε καλά ποσοστά από την περιφέρεια, χάσαμε ελεύθερα σουτ και ήταν κρίσιμο που όταν μειώσαμε στους τέσσερις πόντους στην τρίτη περίοδο, κάναμε φάουλ από τα οποία πήραν 10 πόντους. Έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε εκείνο το διάστημα».

Ομπράντοβιτς: «Δείχνουμε τον χαρακτήρα μας»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως σεζόν με τη σεζόν η Φενέρμπαχτσε δείχνει τον χαρακτήρα της. Ο πρωταθλητής Ευρώπης για 9η φορά, δήλωσε μετά την κατάκτηση της κούπας: 

«Σήμερα νικήσαμε μία σπουδαία ομάδα, τον Ολυμπιακό. Ξέρουν πώς να παλεύουν. Είναι μια επιτυχία για όλους που δουλεύουν στην ομάδα. Είμαστε ένας υγιής οργανισμός, δουλεύουμε μαζί. Είμαι πολύ χαρούμενος πρώτα από όλα για τους παίκτες μου που ήταν καταπληκτικοί όλη τη σεζόν, αλλά και για τον κόσμο μας. 

Το θέμα είναι η προσέγγιση στο παιχνίδι, είναι κάτι που σταδιακά μέσα στη σεζόν με έκανε ευτυχισμένο. Σεζόν με τη σεζόν όλο ο οργανισμός δείχνει τον χαρακτήρα που έχει. Η άμυνα για εμένα είναι το πιο σημαντικό. Ο Ούντοχ έκανε τη διαφορά, όλα έχουν να κάνουν με την άμυνα, αλλά με νοιάζει η ομάδα και δεν ξεχωρίζω κανέναν».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος μάς έχει δώσει τη δυνατότητα να βρισκόμαστε εδώ και να δουλεύουμε με αυτό τον τρόπο. Οι παίκτες είναι πιο σημαντικοί». 

Κλείνοντας, ρωτήθηκε για το γεγονός πως έφτασε τις 9 κατακτήσεις της Euroleague και απάντησε: «Ε εντάξει, είναι απλά 9 τίτλοι…».

Σπανούλης: «Τρυπάμε το ταβάνι μας... αλλά πάντα εκτός έδρας»  

Το 2015 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον τελικό από τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη, το 2017 απώλεσε τον τίτλο της Euroleague από τη Φενερμπαχτσέ μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Ο Βασίλης Σπανούλης ήθελε διακαώς να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον 4ο τίτλο του, που θα ήταν και 4ος προσωπικός του: «Τρυπάμε το ταβάνι αυτής της ομάδας» είπε για τα έξι φάιναλ φορ τα τελευταία εννέα χρόνια, ενώ άφησε και ένα… παράπονο για το γεγονός πως οι τελικοί διεξάγονται στη χώρα μίας εκ των τεσσάρων φιναλίστ.

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, τους πλησιάσαμε στους τέσσερις, αλλά έβαλαν κάποια τυχερά καλάθια. Παίξαμε δύο τελικούς στην έδρα του αντιπάλου, δεν είναι εύκολο να κερδίζεις. Φαντάσου να παίζαμε στο ΣΕΦ, έναν τελικό. Κάναμε μια εκπληκτική χρονιά, συνέχεια τρυπάμε το ταβάνι αυτής της ομάδας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε, να πάμε για το πρωτάθλημα», δήλωσε αρχικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης για να προσθέσει:

«Καλώς ή κακώς, η ομάδα έχει παίξει σε τόσους τελικούς τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις την EuroLeague κάθε χρόνο. Συν του ότι δεν παίζουμε με τα ποιο σωστά κριτήρια, να παίζουμε διαρκώς εκτός έδρας στα Final Four. Έτσι είναι το σύστημα, δώσαμε συγχαρητήρια στους αντιπάλους. Δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό, κοιτάμε ήδη τον επόμενο στόχο, το πρωτάθλημα. Η χρονιά θα είναι επιτυχημένη μόνο αν πάρουμε το πρωτάθλημα».

Πρίντεζης: «Παίρνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί» 

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο... άνθρωπος της τελευταίας στιγμής στο ίδιο γήπεδο, το Σινάν Ερντέμ, το 2012, όταν με το δικό του «πεταχτάρι» ο Ολυμπιακός στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης, για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Στον τελικό του 2017 με τη Φενερμπαχτσέ, όμως ο πάουερ φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν σε καλή ημέρα και έμεινα χαμηλά, με 7 πόντους (2/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 26:42 λεπτά συμμετοχής και μόλις 5 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. 

«Είναι άσχημο το συναίσθημα, ειδικά για εμένα. Σήμερα δεν ήμουν αυτός που έπρεπε να είμαι. Μου αρέσει να παίρνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί,» δήλωσε απογοητευμένος μετά την απώλεια του τίτλου αλλά υπενθύμισε: «Είτε χάναμε με έναν πόντο, είτε με όσους χάσαμε, είναι πάντα πολύ δύσκολο κομμάτι αυτό στον τελικό. Δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Σίγουρα είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Έχουμε καταφέρει να είμαστε διαρκώς σε τελικούς τα τελευταία έξι χρόνια. Είμαστε χάλια, αλλά δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω, να γυρίσουμε του χρόνου και να το πάρουμε».

Για τη συνέπεια του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια σε φάιναλ φορ, ο Γιώργος Πρίντεζης είπε: «Πρέπει να κοιτάμε κι όσα γίνονται στις άλλες ομάδες, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει δώσει τόσα εκατομμύρια κι έχει κατακτήσει μόλις μια φορά το τρόπαιο. Δεν είμαστε εμείς οι έξυπνοι, να κατακτούμε διαρκώς το τρόπαιο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους πάντες, φτάσαμε δίκαια ως εδώ. Κοιτάμε παρακάτω. Δεν έρχεται η καταστροφή που χάσαμε. Θα υπάρχουν καλές και κακές ημέρες. Σημασία έχει η διάρκεια, κι αυτά τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού πρέπει να είναι υπερήφανοι».

Για το νέο σύστημα διεξαγωγής στη EuroLeague τόνισε: «Ο θεσμός έγινε πολύ πιο δύσκολος, όλοι παίζουν με όλους. Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, παίξαμε πολύ δυνατά παιχνίδια».

Αναφέρθηκε και στην καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της Φενέρ: «Παίζει το ρόλο του κι αυτό. Κι εμείς αν παίζαμε έναν τελικό στο ΣΕΦ, θα ήταν διαφορετικό. Δεν θέλω να το πω σαν δικαιολογία αυτό. Πάμε να δώσουμε το 100% για το πρωτάθλημα, δεν έχουμε κάτι άλλο».

Αγγελόπουλοι: «Τελικό στο ΟΑΚΑ, δεν θαυμάζουμε τη Φενέρ»

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι τόνισαν πως η Φενέρμπαχτσε δεν τους προκαλεί θαυμασμό, στάθηκαν στον ελληνικό κορμό του Ολυμπιακού και εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνει Final Four στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Γιώργος Αγγελόπουλος πήρε πρώτος τον λόγο: «Είμαστε περήφανοι για ο, τι κάναμε. Η ομάδα έφτασε στον τελικό και έχασε εκτός έδρας. Ελπίζω να γίνει και στην Ελλάδα ένας τελικός κι ας είναι και στο ΟΑΚΑ. Θα έχει 15.000 οπαδούς. Συγχαρητήρια στην Φενέρμπαχτσε, αλλά δεν μου προκαλεί θαυμασμό. Υπάρχει και η ήττα στο παιχνίδι. Δεν αλλάζει το ότι είμαστε η κορυφαία ομάδα της τελευταίας 9ετίας». 

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ανέφερε: «Παίζεις τελικό Euroleague και τα 13/15 εισιτήρια τα έχει η γηπεδούχος ομάδα. Του χρόνου στο Βελιγράδι δεν θα είναι έτσι τα εισιτήρια. Στα αποδυτήρια, είπα στους παίκτες ότι είμαστε περήφανοι. Παίξαμε προχθές έναν τελικό, ενώ σήμερα φάνηκε ότι αδειάσαμε. Αυτό δεν αλλάζει ότι είμαστε περήφανοι και πως ο, τι έχουμε καταφέρει είναι μοναδικό».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην έλλειψη τουρκικού στοιχείου στην Φενέρμπαχτσε: «Η αντίπαλος ομάδα δεν έχει ούτε Τούρκο παίκτη, ούτε Τούρκο προπονητή. Δεν μου προκαλεί θαυμασμό, δεν έχει κάνει κάποιο επίτευγμα. Δεν το λέω για να μειώσω το κατόρθωμά τους»

Κλείνοντας, ρωτήθηκε για τις ανανεώσεις συμβολαίων: «Εκτός τόπου κι εκτός χρόνου αυτή η ερώτηση. Η συνταγή μας είναι η χημεία, το μικρό μπάτζετ και το οικογενειακό κλίμα. Στον ημιτελικό κερδίσαμε τα 45 εκατομμύρια, αλλά σήμερα δεν καταφέραμε να κερδίσουμε 14 χιλιάδες οπαδούς. Στα επόμενα παιχνίδια στα πλέι οφ, η ομάδα μας αξίζει να παίζει σε γεμάτο γήπεδο».