Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (21:00, Cosmote Sport 4): Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει



Πέρσι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός καθήλωναν το φίλαθλο κόσμο στην συγκλονιστική σειρά των τελικών που βρήκε νικητές τους ερυθρόλευκους με 3-1 χάρις στο τρίποντο σε νεκρό χρόνο του Βασίλη Σπανούλη στο τελευταίο ματς του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Τώρα, ένα χρόνο αργότερα, ερυθρόλευκοι και πράσινοι βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι στους τελικούς, για 12η συνεχόμενη χρονιά (πιο πιστό ραντεβού δύσκολα συναντά κανείς) με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας αγωνιζόμενος για 13η σερί φορά στον τελικό, ενώ ο ΠΑΟ αισίως έχει φτάσει στους 15 σερί τελικούς…

Κι αν σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν βαρετό να βλέπεις την ίδια… παράσταση, όταν μιλάμε για μπασκετικά  ντέρμπι αιωνίων (δηλαδή δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης) τα δεδομένα αλλάζουν.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αυτό δεν παίζει κι ιδιαίτερα μεγάλο ρόλο με αποκορύφωμα την περσινή σειρά όπου είχαμε τρία μπρέικ!

Αυτό που ίσως είναι το πραγματικό πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι η συνολική του εικόνα μέσα στην σεζόν, όπου ήταν πιο ομάδα από τον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να έχουν να αντιμετωπίσει και την αλλαγή προπονητή (Πασκουάλ αντί Πεδουλάκη), αλλά κυρίως τα όσα προκάλεσε ο αποκλεισμός από την Φενέρ στα play off της Euroleague.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει τους εδώ και καιρό τραυματίες Ντάνιελ Χάκετ, Ματ Λοτζέσκι, ενώ στον Παναθηναϊκό ο Τσάβι Πασκουάλ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Η σημερινή θα είναι η 6η φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να ξεκινά με τρεις νίκες (Α’ γύρος και τα δύο ματς της Euroleague) και τον Παναθηναϊκό να απαντά με δύο (Β’ γύρος και ημιτελικός Κυπέλλου).