Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ολυμπιακοί αγώνες: Το Παρίσι αναβαθμίζεται για να τους διεκδικήσει


Το Παρίσι διεκδικεί τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 και, μεταξύ άλλων, προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα που σχηματίζουν όσοι επισκέπτονται την πόλη.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, λογικό είναι να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της «πόλης του φωτός». Ετσι, η δήμαρχος Παρισιού, Αν Ινταλγκό, ανακοίνωσε ότι αυξάνεται κατά 45% το κονδύλι για την αναβάθμιση του Πύργου του Αιφελ.
 
Στόχος είναι να γίνεται καλύτερη διαχείριση της ροής των επισκεπτών στο αξιοθέατο και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των τουριστών μεταξύ άλλων. Επίσης θα βελτιωθεί και ο νυχτερινός φωτισμός του Πύργου του Αιφελ, θα ενισχυθεί η ασφάλεια, θα εκσυγχρονιστεί η έκδοση των εισιτηρίων, ενώ στόχος είναι να βελτιωθεί και η εμπειρία που αποκομίζουν οι επισκέπτες συνολικά.
 
Το 15ετές πλάνο για την αναβάθμισή του θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού για έγκριση στα τέλη του μήνα, όπως αναφέρει το AFP. Πλέον, αυτό θα κοστίσει 300 εκατ. ευρώ συνολικά, με ετήσια δαπάνη 20 εκατ. ευρώ, αντί για 13,7 εκατ. που είχε προγραμματιστεί αρχικά να διαθέτονται για αυτό τον σκοπό κάθε χρόνο.
 
Το Παρίσι διεκδικεί τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024, κόντρα στη Βουδαπέστη και το Λος Αντζελες. Ο Πύργος του Αιφελ είναι το αξιοθέατο με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο, καθώς δέχεται περίπου 6 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο.