Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Επέστρεψε στις πισίνες ο Μάικλ Φελπς



Ο Μάικλ Φελπς δεν ξέρει ακόμα αν θα τα καταφέρει να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το καλοκαίρι του 2016.

Ο αμερικανός σούπερ σταρ της παγκόσμιας κολύμβησης, κάτοχος των περισσότερων χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων, ξαναέπεσε την Τετάρτη στην πισίνα για την πρώτη κανονική προπόνηση ύστερα από καιρό. Οπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία κολύμβησης των ΗΠΑ, έλαβε μέρος σε μίτινγκ προετοιμασία στην Αριζόνα.

Ο 28χρονος Φελπς κατέκτησε συνολικά 22 μετάλλια (18 χρυσά!) σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων: Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008 και Λονδίνο 2012.

«Πραγματικά δεν ξέρω αν θα είμαι στο Ρίο. Επιστρέφω στους αγώνες, αλλά δεν μπορώ να πω τι θα γίνει σε δύο χρόνια.

» Αποχώρησα γιατί δεν άντεχα άλλο τις εξουθενωτικές προπονήσεις και το βαρύ πρόγραμμα των αγώνων. Τώρα επιστρέφω, αλλά δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα για το μέλλον», τόνισε μεταξύ των άλλων ο Φελπς.

Να σημειώσουμε ότι στις 5 Αυγούστου 2012, μία ημέρα μετά την τελευταία του κούρσα στο Λονδίνο στα 4Χ100 μικτή ομαδική και την κατάκτηση του 18ου χρυσού μεταλλίου του, ο Αμερικανός είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τους υγρούς στίβους.