Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ατλέτικο Μαδρίτης -Τσέλσι: Ολα θα κριθούν στο Λονδίνο



Ισοπαλία (0-0) για Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι, στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο «Βιθέντε Καλντερόν».
Ηταν ένα παιχνίδι που δεν είχε ρυθμό και σημαντικές φάσεις, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ολα λοιπόν θα κριθούν στον επαναληπτικό στο Λονδίνο, στις 30/4.    

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι της Ατλέτικο και κατάφερε να την «μπλοκάρει», ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή.  Με κλειστούς όλους τους διαδρόμους οι παίκτες της Ατλέτικο δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και προσπαθούσαν να απειλήσουν με σέντρες και σουτ έξω από την περιοχή.

Ο πορτογάλος τεχνικός, έχει όμως αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει ενόψει της ρεβανς. Ο Τσεχ τραυματίστηκε στο 16" στην ωμοπλάτη όταν έπεσε άτσαλα στο χορτάρι μετά από προσπάθεια να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ. Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι αντικαταστάθηκε από τον 42χρονο Σβάρτσερ. Στο 71" τραυματίστηκε και ο Τζον Τέρι, ενώ δεν μπορούν να αγωνιστούν οι Λάμπαρντ και Μικελ που πήραν κίτρινη κάρτα.

Η Ατλέτικο λοιπόν είχε 68% κατοχή, προσπάθησε να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Σβάρτσερ ήταν αποτελεσματικός όσες φορές χρειάστηκε. Στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο β" μέρος, ο  Γκάμπι  είχε κεφαλιά άουτ από καλή θέση. Από την άλλη πλευρά, η Τσέλσι έδωσε προσοχή στο «μηδέν» στην άμυνα και ελάχιστες φορές προσπάθησε να απειλήσει. Δύο σουτ από Λάμπαρντ και Τόρες εξουδετέρωσε εύκολα ο Κουρτουά.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Γκοντίν, Μιράντα, Φελίπε Λουίς, Μάριο Σουάρεθ (80" Σόσα), Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (86" Βίγια), Ντιέγκο (60" Αρντά Τουράν), Ντιέγκο Κόστα.

Τσέλσι: Τσεχ (18" λ.τ. Σβάρτσερ), Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Τέρι (73" λ.τ. Σίρλε), Κόουλ, Ραμίρες, Νταβίντ Λουίζ, Μίκελ, Λάμπαρντ, Γουίλιαν (94" Μπα), Τόρες.