Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θετική συνάντηση ΑΕΚ και Δήμου για την «Αγιά Σοφιά»



Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη στο δημαρχείο Χαλκηδόνας η συνάντηση ανάμεσα στη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας και στους εκπροσώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ, με κεντρικό θέμα συζήτησης την ανέγερση της «Αγιά-Σοφιάς».

Από τα όσα διέρρευσαν, αλλά και τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων φορέων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε αρκετά πράγματα, δείγμα της καλής διάθεσης που υπάρχει για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Ένωσης στην φυσική της έδρα.

Η συνάντηση δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση αυτές που είχαν προηγηθεί, κάτι που παραδέχθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες: ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Ασλανίδης και ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής, Άρης Βασιλόπουλος, έκανε λόγο για αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά της ΑΕΚ, αλλά και για θετική διάθεση και από τις δύο πλευρές: «Μας έκαναν αναλυτική ενημέρωση για όλα τα τεχνικά ζητήματα, για την υπογειοποίηση. Η επιστημονική ομάδα του δήμου έκανε κάποιες ερωτήσεις και πήρε απαντήσεις. Όλα τα δεδομένα θα αξιολογηθούν και θα υπάρξει νέα επικοινωνία με την ΑΕΚ. Υπάρχει θετική διάθεση. Εμείς από την αρχή έχουμε πει ότι θέλουμε να γίνει το γήπεδο. Έχουμε κάποιες επισημάνσεις, τις οποίες είχαμε και προεκλογικά και αυτές συζητήσαμε».

Η παρουσία της ομάδας αρχιτεκτόνων από την πλευρά του δήμου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατανόηση κάποιων θεμάτων, όπως τόνισε ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος. «Καλύψαμε το δήμο σε όλες τις ερωτήσεις που μας τέθηκαν. Άλλαξαν γνώμη, όπως ειπώθηκε, σε αρκετά ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Σε περίπου ένα μήνα αναμένουμε την απόφαση του Στε και την μελέτη που θα κάνει ο δήμος. Υπάρχει κοινή πεποίθηση ότι με σωστή συνεργασία θα δώσουμε λύση για να προχωρήσει γρήγορα το γήπεδο της ΑΕΚ που θα δώσει χαρά στον κόσμο της».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, παρουσιάστηκε βέβαιος ότι η «Αγιά-Σοφιά» θα πάρει... σάρκα και οστά: «Μετά από αυτή τη συνάντηση, πιστεύουμε ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα χτιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Και ο κόσμος της Νέας Φιλαδέλφειας και ο δήμος και η ΑΕΚ και οι φίλαθλοί της».

Για το αν κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις της δημοτικής αρχής, ο κ. Ασλανίδης, τόνισε: «Απαντήθηκαν τα ερωτήματα που είχε ο δήμος. Αυτό που γράφτηκε ότι θα μας πρότειναν ένα άλλο σχέδιο, δεν υφίσταται. Έγιναν κάποιες ερωτήσεις και παρεμβάσεις και καλυτέρευση από πλευράς των ανθρώπων που βρέθηκαν στη συνάντηση και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά από εδώ και στο εξής, με ηρεμία και σύμπνοια».

Ολοκληρώνοντας είπε: «Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες τώρα. Πιστεύω ότι αποφασίσαμε για όλα τα βασικά ερωτήματα.»