Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ευρωλίγκα: Όρθιος ο Ολυμπιακός, 86-75 την Εφές



Ο Ολυμπιακός έμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη δυάδα του ομίλου του, καθώς υπερνικώντας τις πολλές και σοβαρότατες απουσίες του νίκησε στο ΣΕΦ την Αναντολού Εφές με 86-75 και θα παίξει τον υπέρ πάντων αγώνα στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ για να πραγματοποιήσει το στόχο του.

Παράλληλα, με τη νίκη επί της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς οι «ερυθρόλευκοι» σφράγισαν και μαθηματικά την πρόκρισή τους στα πλέι οφ της διοργάνωσης, φτάνοντας στις εννέα επιτυχίες σε σύνολο 12 αγώνων στον 6ο όμιλο.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είχε απόψε τους Σπανούλη, Σλούκα, Πέτγουεϊ και Τσαϊρέλη, πήρε όμως μεγάλη βοήθεια από τους Παπαπέτρου και Λαφαγέτ, οι οποίοι έδωσαν το κάτι παραπάνω και με την απόδοσή τους, ειδικά προς το τέλος της αναμέτρησης, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ σκόραρε 17 πόντους, ο εξαιρετικός Πρίντεζης έκανε «νταμπλ-νταμπλ» (15 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο Παπαπέτρου πρόσθεσε άλλους 12, αλλά εκείνο που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι ουδείς «ερυθρόλευκος» υστέρησε, καθώς όλοι είχαν μια έξοχη ομαδική προσπάθεια και κατέθεσαν «ψυχή» για να ξεπεράσουν τα προβλήματα με τις απουσίες.

Από την πλευρά της τουρκικής ομάδας πρώτος με διαφορά ήταν ένας «πρώην», ο Περπέρογλου, που τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους (5 τρίποντα). Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο και ολοκληρώθηκε 35-35, για να ξεφύγει στις αρχές του τρίτου δεκάλεπτου η Εφές με 42-38 και έφτασε στο 30΄ προηγούμενη με 57-53, χάρις στην ευστοχία της έξω από τα 6.75μ.

Με σερί 6-0 οι γηπεδούχοι πέρασαν 59-57, η Εφές με δικό της 5-0 ξαναπέρασε με βραχεία κεφαλή (59-62), αλλά ο Παπαπέτρου ισοφάρισε (62-62) και από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός δεν ξανακοίταξε πίσω, φτάνοντας στο +7 (73-66) στο 35΄ με τρίποντα του Έλληνα φόργουορντ και του Λαφαγιέτ, για να κλείσει το παιχνίδι με 86-75.