Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οργή Σέρβων για τη δολοφονία του Ιβκοβιτς - Προκάλεσε ο Τούρκος κόουτς



Η Σερβία θρηνεί τον άδικο χαμό του 25χρονου Μάρκο Ίβκοβιτς, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη με άλλους περίπου 400 φίλους του Ερυθρού Αστέρα για την αναμέτρηση της Ευρωλίγκας με την Γαλατασαράι. 
Ο πρόεδρος του συλλόγου Νεμπόισα Κόβιτς ρίχνει όλο το βάρος των ευθυνών στους Τούρκους διοργανωτές του αγώνα.

Ο Ιβκοβιτς έχασε τη ζωή του έπειτα από μαχαιριά στην καρδιά που δέχθηκε από το Τούρκο χούλιγκαν και ενώ οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα συγκρούονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις αφού δεν τους είχε επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο.

Ο Κόβιτς έριξε τις ευθύνες στους ανθρώπους της Γαλατασαράι αφού ισχυρίζεται ότι εισιτήρια υπήρχαν ενώ αναφέρθηκε και στην κακή οργάνωση του αγώνα, η οποία έφερε αυτό το δυσάρεστο γεγονός.

«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού. Τα παιχνίδια δεν γίνονται για να σκοτώνονται άνθρωποι. Αυτή η οργάνωση του αγώνα ήταν ντροπή, το ίδιο και η συμπεριφορά . Ήξεραν τον κίνδυνο αλλά έριξαν δακρυγόνα στους οπαδούς μας οι οποίοι στη συνέχεια δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από χούλιγκαν. Πρώτα τους είπαν ότι τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί, ενώ το γήπεδο είχε κενές θέσεις. Υπάρχουν φωτογραφίες που το αποδεικνύουν» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα και πρόσθεσε «Εμείς στο πρώτο ματς ήμασταν καλοί οικοδεσπότες. Οι δηλώσεις του Τούρκου προπονητή ήταν αηδιαστικές. Θα πρέπει να ντρέπεται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα «Ήρθαν τρομοκράτες χωρίς εισιτήριο και επιτέθηκαν στο έθνος μας, η Ευρωλίγκα πρέπει να τους τιμωρήσει» αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν γνώριζε για το θάνατο του 25χρονου Σέρβου οπαδού.