Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Η Λίβερπουλ "λύγισε" τον Ολυμπιακό (1-0)



Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες του στο τουρνουά International Champions Cup που φιλοξενείται στις ΗΠΑ, αν και παρουσίασε για μια ακόμη φορά καλή εικόνα.

Οι «ερυθρόλευκοι», με πολλές αλλαγές στο αγωνιστικό τους σχήμα σε σχέση με το νικηφόρο ματς απέναντι στην Μίλαν, γνώρισαν την ήττα 1-0 από την Λίβερπουλ στο Soldier Field του Σικάγο.

Από... στραβοκλωτσιές αλλά και από λάθη της «ερυθρόλευκης» άμυνας προήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης όταν μόλις στο 5ο λεπτό ο Στάριτζ θέλησε να σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα αφού πήρε μια περίεργη τροχιά βγήκε στην πλάτη της άμυνας και στον Στέρλινγκ με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ για τους Αγγλους με ψύχραιμο πλασέ.

Πρωταγωνιστής της μεγάλης ευκαιρίας των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Γκαζαριάν, από το σουτ του οποίου η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζόουνς ακριβώς στο 50ο λεπτό.

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός είχε κλείσει στο μισό γήπεδο τη Λίβερπουλ και πίεζε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ.

Ο Ολυμπιακός παίζει τον τελευταίο αγώνα του για τον Β’ όμιλο του «International Champions Cup» το Σάββατο (2/8) στις 22:10 στο «TCF Bank Stadium» της Μινεάπολης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Κίτρινες κάρτες: Τζόνσον, Κουτίνιο, Λούκας - Σιόβας, Σαβιόλα, Σαλίνο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τζόουνς, Τζόνσον (62` Κέλι), Σκρτελ, Τουρέ (62` Κόατες), Ενρίκε (46` Κουτίνιο), Τζέραρντ (62` Λούκας), Χέντερσον, Τσαν (46` Άλεν), Στέρλινγκ (74` Ιμπε), Μάρκοβιτς (46` Ρόμπινσον), Στάριτζ (74` Λάμπερτ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μανιάτης (46` Τσόρι), Σαβιόλα (46` Σάμαρης), Εντινγκά (62` Κασάμι), Αβραάμ Παπαδόπουλος (62` Μανωλάς), Αμπιντάλ (46` Ντομίνγκεζ), Σιόβας (71` Αυλωνίτης), Σαλίνο (46` Μαζουακού), Διαμαντάκος (71` Παπάζογλου), Γκαζαριάν (62` Κολοβός), Ντοσεβί (71` Μπουχαλάκης)