Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Europa League: Ιστορική βραδιά και πρόκριση για Αστέρα, 4-2 τη Ροβανιέμι



Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το καθήκον του, νίκησε τη φινλανδική Ροβανιέμι με 4-2 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στον πρώτο αγώνα (1-1) προκρίθηκε στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Μάιντς.

Για τους Αρκάδες η αποψινή ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία τους, ύστερα από οκτώ παιχνίδια.

Το σκορ άνοιξε στο 12ο λεπτό χάρη στην οξυδέρκεια του Κουρμπέλη, που εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Σάλγκρεν και πλάσαρε με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή.

Η άσχημη βραδιά του Φινλανδού τερματοφύλακα ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις, υποπίπτοντας σε πέναλτι επί του Μάσα. Ο Ρώσος Μέσκοφ έδειξε τα 11 μέτρα και τον απέβαλε, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντε Μπλάσις να κάνει το 2-0.

Το ξεκάθαρο προβάδισμα σε συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων συνηγορούσαν σε ένα ήσυχο δεύτερο 45λεπτο. Στο 48΄ ο Ουσέρο «σημάδεψε» από κοντά το δοκάρι, στο 51΄ ο Ντε Μπλάσις αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Φόρσμαν, αλλά στη συνέχεια ήρθαν τα... πάνω-κάτω.

Η Ροβανιέμι μάζεψε όλες τις δυνάμεις της, διεκδίκησε τις πιθανότητές του και ανταμείφθηκε με δύο γκολ σε δέκα λεπτά. Στο 53΄ Σανκαρέ και Παντελιάδης άφησαν μόνο τον Μακιτάλο που με προβολή μείωσε, ενώ στο 62΄, σε λάθος έξοδο του Μπαντή ο Λαντεμάκι ισοφάρισε.

Η αναπάντεχη εξέλιξη ανάγκασε τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη να... τρέξουν. Αποδείχθηκε τελικά ότι αυτό ήταν το «μυστικό», αφού μπορεί αρχικά να υπήρξε απογοήτευση στο δοκάρι του Μάσα στο 68΄, αλλά μετά το 2-2 μόνο ο Αστέρας υπήρχε στο γήπεδο.

Ο Ντε Μπλάσις και πάλι έδωσε προβάδισμα εκ νέου στην ομάδα του με κεφαλιά στο 73΄, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Μπακασέτας στο 81΄ από ασίστ του Μπαντιμπανγκά, σε άψογη συνεργασία δύο παικτών που είχαν μπει ως αλλαγή.