Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

EuroCup: Η Βαλένθια έκανε το πρώτο βήμα για το τρόπαιο



Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του EuroCup έκανε η Βαλένθια, η οποία στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης επιβλήθηκε με 68-62 της Ουνικάχα Μάλαγα.

Στον πρώτο «ισπανικό εμφύλιο» οι «νυχτερίδες» κατάφεραν να επικρατήσουν... στα σημεία και να πάρουν το προβάδισμα για να πάρουν το τρόπαιο, αλλά και να εξασφαλίσουν μία θέσης στην Euroleague της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στις 31/03 αυτή την φορά στην έδρα των Ανδαλουσιάνων, εκεί όπου η Ουνικάχα θα προσπαθήσει να κάνει το 1-1 και όλα να κριθούν σε τρίτο ματς (εφόσον χρειαστεί θα γίνει στις 5/04), ενώ η Βαλένθια θα επιδιώξει να πάρει το «διπλό» που θα της χαρίσει τον τίτλο.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μπόγιαν Ντούμπλεβιτς με 14 πόντους, ενώ ο αρχηγός της Βαλένθια, Ράφα Μαρτίνεθ, μπορεί να έμεινε στους 4 πόντους, αλλά έφτασε τους 1189 στην καριέρα του στο EuroCup και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, προσπερνώντας τον Μάρκο Πόποβιτς, που βρισκόταν μέχρι σήμερα στην κορυφή της σχετικής λίστας με 1188.