Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δίκη Σουμάχερ: Έγινε κεκλεισμένων των θυρών για να μην δοθεί δημοσιότητα στην πορεία της υγείας του (φωτό)


Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών καθώς η δικαστής Simone Käfer ζήτησε να εκκενωθεί η αίθουσα, προφανώς, σεβόμενη την επιθυμία της οικογένειας του Μίκαελ Σουμάχερ να μην δοθεί δημοσιότητα στην πορεία της υγείας του.
 
Τον Οκτώβριο ο δικηγόρος της οικογένειας Σουμάχερ, Felix Damm, δήλωσε ότι το σχετικό δημοσίευμα είναι αναληθές και κατηγόρησε το περιοδικό για «εισβολή στην ιδιωτική ζωή» του Σουμάχερ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν μπορεί να σταθεί όρθιος χωρίς την βοήθεια των ατόμων που τον φροντίζουν.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Sabine Kehm, εκπρόσωπος του Σουμάχερ, είχε καταδικάσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού και είχε αναφέρει ότι: «Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι εξαιτίας ενός πρόσφατου δημοσιεύματος να διευκρινίσουμε ότι ο ισχυρισμός πως ο Μίκαελ θα μπορούσε να κινηθεί πάλι δεν είναι αλήθεια».
 
Η υπεύθυνη του περιοδικού προσέρχεται στο δικαστήριο
 
Το δικαστήριο εξέτασε την Tanja May, που είναι αναπληρώτρια εκδότης του περιοδικού και, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η May ρωτήθηκε αν το επίμαχο δημοσίευμα ήταν σύμφωνο με την δημοσιογραφική δεοντολογία. Η οικογένεια του Σουμάχερ ζητά από το γερμανικό περιοδικό το ποσόν των 100.000 ευρώ για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του Γερμανού πιλότου της Formula 1. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί εντός του Φεβρουαρίου.