Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στέλιος Χατζηιωάννου: Δεν δίνουν άδεια στον Ελληνα κροίσο για να κάνει συσσίτια



Ούτε για τον φημισμένο φιλάνθρωπο δισεκατομμυριούχο, με την παγκόσμια ακτινοβολία, sir Στέλιο Χατζηιωάννου (γνωστό ως Stelios) δεν είναι κάτι «easy» στην Ελλάδα όταν έχει να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία.

Γιατί το τυφλό τέρας του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα για να διευκολύνει τον γνωστό σε όλη την υφήλιο Ελληνοκύπριο businessman, ακόμη και όταν προσφέρει αφιλοκερδώς βοήθεια εκατομμυρίων ευρώ.

Ο sir Stelios αγόρασε ένα κτίριο στον Κεραμεικό, στο κέντρο της αθηναϊκής εξαθλίωσης και πείνας, το ανακαινίζει και σκοπεύει να το αξιοποιήσει προσφέροντας 1.200 δωρεάν γεύματα καθημερινά σε ταλαιπωρημένους και ταπεινωμένους από την κρίση πολίτες.

Οι καλές προθέσεις όμως σκόνταψαν στο ΙΚΑ και άλλους κρατικούς φορείς: ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο δημιουργός ενός παγκόσμιου κολοσσού, της easyGroup, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη γνωστή σε όλους αεροπορική easyJet, δεν έχει δραστηριότητα επί ελληνικού εδάφους, άρα ούτε δοσοληψίες με το κράτος.

Αυτό από μόνο του κρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως ανασταλτικός παράγοντας ενός τόσο σημαντικού φιλανθρωπικού έργου, με αποτέλεσμα η από καρδιάς δωρεά του να καθυστερεί τρεις μήνες.

Τόσο πολύ, δε, έχει κινητοποιήσει αυτή η αργοπορία τον μεγάλο και παγκοσμίου φήμης συμπατριώτη μας ώστε αποκλειστικά για την ανακοίνωση μιας ακόμα δωρεάς του, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, αλλά και με στόχο να ξεμπλοκάρει την υπόθεση των συσσιτίων, ήρθε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα.

«Ο πατέρας μου ήθελε να γίνω δικηγόρος. Εγώ τελικά έγινα ο καλύτερος πελάτης τους για να μου λύνουν προβλήματα τέτοιου είδους», είπε και συνέχισε: «Ο λόγος που δεν έχω δουλειές στην Ελλάδα είναι δυστυχώς αυτός. Η γραφειοκρατία ακόμα και στο πιο απλό και καθαρό πράγμα. Ακόμα και σε μια φιλανθρωπία κάτι θα βρουν» δήλωσε σε συνέντευξή του.