Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Εκπρόσωποι της Bayer κατηγορούνται ότι δωροδοκούσαν Έλληνες γιατρούς



Με πολυτελή ταξίδια, διάφορα δώρα και χρηματικά ποσά κατηγορούνται εκπρόσωποι της Bayer Hellas ότι δωροδοκούσαν Ελληνες γιατρούς του ΕΣΥ, ώστε να συνταγογραφούν σε ασθενείς τους σκευάσματα της γερμανικής εταιρίας!
Αυτό προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν κατ" εντολήν της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου οι επίκουροι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Γιάννης Σέβης.

Η έρευνα κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τεσσάρων εκπροσώπων της Bayer Hellas για ενεργητική δωροδοκία από κοινού με βάση τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα διώκονται ακόμα ένας υπάλληλος της εταιρίας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι δύο άλλων ελληνικών εταιριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «χορηγίες» προς τους γιατρούς ώστε να προωθούν τα προϊόντα της ξεκινούσαν από τα 1.000 ευρώ και έφταναν έως τα 20.000 ευρώ! Αντίστοιχη έρευνα είχε διενεργήσει και η εισαγγελία της Κολονίας στη Γερμανία ύστερα από καταγγελία Ελληνα ότι από το 2005 ως το 2008 ο ίδιος ως εντολοδόχος της Bayer Hellas είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια ύψους 2.000.000 ευρώ και είχε ισχυριστεί ότι στην Ελλάδα δωροδοκήθηκαν περίπου 800 γιατροί!