Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Προσέχετε πού δίνετε συνεντεύξεις κ. Πατούλη



Αναμφισβήτητα είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να εκφράζει δημόσια τη διαφωνία του για αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, χρησιμοποιείται συχνά και η υπερβολή καθώς και οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί και προσδιορισμοί. Στοιχεία που κρίνουν κυρίως, πρωτίστως εκείνον που τα χρησιμοποιεί και δευτερευόντως εκείνον στον οποίο απευθύνονται.

Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος του Αμαρουσίου, σε δήλωσή του   στη γερμανική εφημερίδα Bild, αναφέρει για την απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης:    

"Αυτή η κυβέρνηση ενεργεί σαν δικτάτορας. Είναι μια άμεση επίθεση στις εκκλησίες. Δεν ήταν υπηρέτες της κυβέρνησης. Είναι μια κυβέρνηση της αριστεράς με την νοοτροπία μιας σοβιετικής ηγεσίας".

Δεν έχει σημασία εάν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με την άποψη του κ.Πατούλη και τον τρόπο  με τον οποίο επιλέγει να την εκφράσει.

Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε τα εξής:

Πρώτον,ο  κ. Πατούλης γνωρίζει-όπως ο κάθε Ελληνας- το ανθελληνικό παιχνίδι που παίζει σε όφελος της  διεθνούς και ευρωπαϊκής τοκογλυφίας, η συγκεκριμένη εφημερίδα. Η οποία αξιοποίησε όπως ήταν αναμενόμενο με τον ...γνωστό τρόπο,  τη συγκεκριμένη δήλωση.

Δεύτερον, ο κ.Πατούλης ορθώς διαφωνεί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης. Θα έπρεπε όμως να είχε εκφράσει την διαφωνία του και με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δεν έθιγαν μόνο τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων-καθώς για εκείνα τοποθετείται στην Bild-αλλά τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού.

Τρίτον, ο κ.Πατούλης, προφανώς και θεωρεί ότι οι προηγούμενες  κυβερνήσεις, στις οποίες το κόμμα του-η ΝΔ- είτε είχε τον πρώτο λόγο(κυβέρνηση Σαμαρά), είτε στήριζε(κυβέρνηση Παπαδήμου), δεν έχουν ουδεμία ευθύνη. Ούτε για τα άδεια ταμεία του κράτους, ούτε για τις άδειες τσέπες των πολιτών...

Δήμαρχοι στην υπηρεσία του λαού...