Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Γ. Βαρουφάκης: Ο υπουργός με την επιλεκτική μνήμη



Ο Γ. Βαρουφάκης έχει αποδείξει ότι λατρεύει τα Μέσα Ενημέρωσης και ειδικά την τηλεόραση. Εχοντας άγνοια κινδύνου, δεν συνειδητοποιεί ότι η υπερβολική έκθεση στα media, εγκυμονεί κινδύνους.
Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Αφορούν τις αντιφατικές δηλώσεις, που προκύπτουν χωρίς να το επιθυμεί, είτε  επειδή δεν λέει την αλήθεια, είτε επειδή  σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο, δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης και οι χειρισμοί της στη φάση της ...διαπραγμάτευσης.

Αφορούν την έπαρση που συνοδεύει τον επιθετικό του λόγο , απέναντι στην τοκογλυφική ελίτ της Ευρώπης. Η παράθεση ορισμένων στοιχείων και γεγονότων θα ήταν αρκετή.    

Αφορούν στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια μάχες για να "έρθει η ώρα της Αριστεράς" και όχι φυσικά η ώρα του Βαρουφάκη, ο οποίος ούτε μέλος του κόμματος  είναι.

Αφορούν στο γεγονός ότι ένας υπουργός και μάλιστα πρώτης γραμμής, κινδυνεύει να καταντήσει γραφικός όταν δεν έχει κάτι να πει αλλά επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια, με διαφορετικό περιτύλιγμα, το οποίο καθορίζεται από το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Και χθες επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα, με αφορμή το άρθρο του στην βρετανική Guardian,  στο οποίο αναφέρει πως «το τέλος της λιτότητας δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στην ευρωζώνη».

Ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε ότι "ο Λαπαβίτσας έχει χτίσει ολόκληρη καριέρα πάνω στην επιστροφή στη δραχμή".

Ξεχνάει προφανώς ο Γ.Βαρουφάκης  ότι ανάλογες απόψεις έχει εκφράσει και ο ίδιος κατά το παρελθόν, πριν  γίνει υπουργός φυσικά.

Στο κάτω κάτω, ο Λαπαβίτσας, παραμένει σταθερός στις θέσεις του. Και αυτό , τον τιμά.